Timo Bult Timo Bult
01/07/2020 15:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2020 15:25

Bitcoin (BTC) lijkt naar boven uit te breken, cardano (ADA) stijgt na positief nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) lijkt naar boven uit te breken, cardano (ADA) stijgt na positief nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC) een zogenaamd symmetrisch driehoekspatroon aan het vormen was. Vaak zorgt een uitbraak uit dit patroon voor volatiliteit. Op het moment van schrijven lijkt de bitcoin koers een poging te doen om aan de bovenzijde van dit patroon uit te breken.

Bitcoin (BTC) stijgt en bereikt weerstandszone

Vanmiddag rond 15:00 begon bitcoin flink te stijgen nadat het de dalende trendlijn van het driehoekspatroon al een aantal keer had getest. Bitcoin steeg uiteindelijk binnen een uur tijd van een prijs van $9.153 op cryptocurrency exchange Coinbase naar een high van $9.260.
Bitcoin wordt op dit moment verhandeld voor een prijs van $9.244. De cryptocurrency lijkt dus de volgende weerstandszone bij ongeveer $9.250 tot en met $9.300 te kunnen bereiken. Of bitcoin deze opwaartse beweging voort kan zitten is nog maar de vraag. Sinds 24 juni probeerden de bulls het al ongeveer vier keer waarmee dit de vijfde poging is.
Aan de bovenkant van deze weerstandszone bevindt zich bovendien de 4-uurs 100-Moving Average (MA). Mocht het de bulls alsnog lukken om bitcoin de komende uren door deze zone te drukken dan ligt het volgende target bij $9.400 waar tevens de 50-dagen MA zich op dit moment bevindt.

Cardano (ADA) ziet mooie stijging na positief nieuws Travala.com

Ook de altcoins zien op dit moment stijgingen. Binnen de top 10 is bitcoin SV (BSV) met een daling van 1,3 procent op dit moment de enige daler. Ethereum (ETH) stijgt 1 procent en is nu $229 waard.
Op plek 9 is daarnaast een opvallende stijger te vinden. Cardano (ADA) staat daar namelijk 6,5 procent in de plus. De reden waarom ADA er op dit moment met kop en schouders bovenuit steekt heeft waarschijnlijk te maken met positief nieuws omtrent adoptie. ADA kan dankzij een nieuwe samenwerking namelijk gebruikt worden om voor vakanties te betalen via Travala.com. Bovendien komt de implementatie van Shelley ook steeds dichterbij, wat mogelijk een positieve stimulans is voor de koers.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie