Timo Bult Timo Bult
16/11/2019 07:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2019 07:44

Bitcoin (BTC) maakt grote koersschommeling maar bereikt uiteindelijk nieuwe maandelijkse low

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) maakt grote koersschommeling maar bereikt uiteindelijk nieuwe maandelijkse low

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een flinke prijsschommeling gemaakt. Zo bereikte bitcoin gisterochtend de weerstandslijn van het trendkanaal waarna het in een snelle beweging weer naar de support-lijn van dit kanaal zakte. Ook bij de altcoins zijn op dit moment rode cijfers te zien.
Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) volgens CoinMarketCap $182,44 nadat de ETH koers de afgelopen 24 uur met 0,8% terugzakte. Ripple (XRP) daalt even hard en staat nu op $0,2642. De grootste daler is op dit moment bitcoin cash (BCH). De vierde grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie zakt 3% en is daarmee nu $266,90 waard.
De totale marktkapitalisatie nam de afgelopen 24 uur met bijna $3 miljard af van $236,5 miljard naar $233,9 miljard. De bitcoin dominantie staat op 59,9%, hetzelfde niveau als gisteren.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin (BTC)

Op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency-exchange Coinbase handelt bitcoin in een dalend trendkanaal. Gisteren bevond de BTC koers zich bij de support-lijn van dit kanaal om in de loop van de dag flink in waarde te stijgen. Binnen enkele uren tijd bereikte bitcoin gisterochtend de weerstandslijn die zich ongeveer bij $8.773 bevindt.
Deze stijgende beweging bleek niet duurzaam, met een flinke daling tot gevolg. De koers zette daardoor een nieuwe maandelijkse low neer bij $8.361 en bereikte daarmee opnieuw de support-lijn van het trendkanaal. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op Coinbase $8.464.
Op dit moment ligt de eerstvolgende weerstand bij $8.600. Daar vlak boven bevindt zich daarnaast een dalende trendlijn die zich sinds eind oktober vormt. Deze kan bij het prijsniveau van $8.650 weerstand bieden.
De eerstvolgende support ligt ongeveer bij $8.420, wat de support-lijn van het trendkanaal is. Daaronder ligt de eerstvolgende belangrijke support bij $8.300. Mocht bitcoin aan de onderzijde van dit trendkanaal uitbreken dan kan BTC versnellen richting dit support-niveau waaronder de volgende support bij $8.000 ligt.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement