Timo Bult Timo Bult
14/04/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2021 14:55

Bitcoin (BTC) marktaanbod droogt op terwijl prijs stijgt, is dat een goed teken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) marktaanbod droogt op terwijl prijs stijgt, is dat een goed teken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van bitcoin (BTC) wordt bepaald door vraag en aanbod. Groeit het aanbod maar blijft de vraag gelijk, dan daalt de prijs. Blijft het aanbod gelijk maar stijgt de vraag, dan stijgt de prijs. Met dit in het achterhoofd deelden Lex Moskovski, CIO bij Moskovski Capital en analist Josh Olszewicz een aantal interessante grafieken.

Het Bitcoin protocol is zo geprogrammeerd dat het aantal bitcoins dat op de markt verschijnt elke 4 jaar wordt gehalveerd. Met andere woorden, het aanbod neemt over de lange termijn steeds verder af. Deze nieuwe bitcoins worden op de markt gebracht door bitcoin miners, die de crypto ontvangen als beloning voor het verwerken van transacties.

In zekere zin bepalen zij dus hoeveel nieuwe bitcoins de markt opstromen. Door te analyseren wat zij met hun nieuwe bitcoins doen, kunnen we een idee krijgen van hoe het aanbod zich ontwikkelt en wat miners verwachten van de toekomstige bitcoin prijs. Op grafieken gedeeld door Olszewicz is een bullish plaatje te zien:

“Mensen kopen

HODLers verkopen niet

Miners verkopen niet

Reken maar uit”

Zo is te zien dat het aantal bitcoins dat bij miners wegstroomt flink is afgenomen (grafiek rechts onderin). Daarnaast is ook te zien dat de bitcoin reserves van crypto exchanges tevens aan het afnemen is. Dit is een indicatie dat meer mensen hun bitcoins van hun exchange account afhalen om deze op een veilige plek voor een langere periode vast te houden.

Ten slotte is er nog een bullish beeld te zien op de onderstaande grafiek. Ook de instromen bij over-the-counter (OTC) handelsplatformen is aan het afnemen. Vooral grote investeerders kopen en verkopen via deze platforms bitcoins en gezien de afname van de instroom kan men dus stellen dat ook zij niet van plan zijn hun bitcoin te verkopen!

https://twitter.com/mskvsk/status/1382037113210875905

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie