Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) netwerk krijgt 2 grote updates, wat gaat er veranderen?

Volgens de gegevens op het opensource platform GitHub zijn de langverwachte voorstellen van Schnorr en Taproot op 15 oktober geïmplementeerd in de Bitcoin (BTC) Core. Vanaf het punt van activatie zullen de implementaties transactiemogelijkheden aanbieden en tegelijkertijd de privacy functies van het netwerk vergroten.

- Advertentie -

Het pull-verzoek van de update, wat feitelijk een uitnodiging is om de code te beoordelen voordat het geïmplementeerd wordt, werd voor het eerst gepost in september door Bitcoin-developer Pieter Wuille en is sindsdien meer dan een maand getest door mede-developers. Taproot an sich zag al meer dan 150 ontwikkelaars de pull-request beoordelen.

De voorstellen van Schnorr en Taproot, respectievelijk Bitcoin Improvement Proposals (BIP) 340 en 341, zijn twee van de grootste veranderingen in Bitcoin sinds de activering van Segregated Witness (SegWit) – een implementatie die de limiet van de block grootte van Bitcoin verhoogde – in 2017. BIP 340 is gebaseerd op het SegWit-mechanisme.

Het is nog niet duidelijk wat voor activeringsmechanisme gebruikt zal worden voor de BIP’s. Afhankelijk van wat voor mechanisme gebruikt gaat worden kan het enige tijd met geschatte maximum van een jaar duren voordat de code daadwerkelijk gebruikt wordt.

Schnorr is een alternatief voor het huidige multi-signature wallet mechanisme van Bitcoin, dat. De Schnorr-update vormt meerdere private keys tot één wanneer een gebruiker transacties uitvoert met Schnorr. Dit vermindert de omvang van multisig-betalingen aanzienlijk waardoor het blockchain-netwerk behoorlijk minder druk wordt.

Taproot biedt daarbij een nieuwe versie van de transactie-output en nieuwe manieren voor gebruikers om voorwaarden te definiëren voor wanneer ze Bitcoin uitgeven. Hierdoor kan het in sommige gevallen zelfs mogelijk zijn om verloren coins terug te krijgen. Dit zal er voor zorgen dat de flexibiliteit van Bitcoin als monetair netwerk aanzienlijk verbetert.

De functies van Schnorr en Taproot zijn handig voor gebruikers met een complex bestedingsbeleid dat doorgaans enorme bedragen beheert, zoals crypto exchanges.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.582,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.375,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.419,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.439,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.471,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.582,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.375,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.419,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.439,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.471,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...