Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) of goud, je moet het een of ander hebben, zegt CNBC’s Jim Cramer

Jim Cramer, gastheer van CNBC’s Mad Money, meldt dat hij voorheen niets in bitcoin (BTC) zag, maar dat zijn mening nu over cryptocurrencies omgeslagen is. Dat zegt Cramer in een interview met Anthony ‘Pomp’ Pompliano, CEO van Morgan Creek Digital, op 14 september.

- Advertentie -

Cramer is voornamelijk van mening veranderd door het steunpakket van maar liefst $3 biljoen dat eerder dit jaar door de Amerikaanse overheid werd aangekondigd.

Lange tijd zeiden mensen ‘nou, wat dacht je van Bitcoin’, en ik zei ‘nou, ik ruil geen koffie en ik ruil geen katoen, en ik ruil geen bitcoin,’ en dat was voldoende voor een hele lange tijd. Het werkte tot het pakket van $3 biljoen dollar, want dat hebben we niet. We hebben geen drie biljoen in dit land.

Tevens geeft hij toe dat er een verschillende houding tussen de generaties te zien is tegenover oppotmiddelen. Cramer is zelf een goudinvesteerder, maar hij verwacht niet dat zijn kinderen dat ook zullen zijn:

Ik denk dat mijn kinderen, wanneer ze mijn erfenis krijgen, zich niet op hun gemak zullen voelen met goud maar wel zich op hun gemak zullen voelen met crypto.

De verwachting is dat deze steunmaatregelen voor enorme inflatie zal zorgen waardoor de waarde van de dollar behoorlijk omlaag zal zakken.

Als ik naar mijn inflatiehandboek ga, staat er: goud kopen, kunst kopen en herenhuizen kopen. Wat we niet op dat menu hadden, was crypto. We zitten nu op een ramkoers, waardoor ik me goed voel over het goud dat ik bezit, maar ik denk dat het volkomen logisch is om crypto aan het menu toe te voegen. Je moet het een of het ander hebben.

Pomp is zelf natuurlijk ook bullish over bitcoin. Vorige maand zei hij nog dat de prijs ervan zal stijgen naar maar liefst $400.000.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.273,76 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.273,76 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...