Kevin Schijven Kevin Schijven
15/09/2020 14:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2020 14:40

Bitcoin (BTC) of goud, je moet het een of ander hebben, zegt CNBC's Jim Cramer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) of goud, je moet het een of ander hebben, zegt CNBC's Jim Cramer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Jim Cramer, gastheer van CNBC’s Mad Money, meldt dat hij voorheen niets in bitcoin (BTC) zag, maar dat zijn mening nu over cryptocurrencies omgeslagen is. Dat zegt Cramer in een interview met Anthony ‘Pomp’ Pompliano, CEO van Morgan Creek Digital, op 14 september.

Cramer is voornamelijk van mening veranderd door het steunpakket van maar liefst $3 biljoen dat eerder dit jaar door de Amerikaanse overheid werd aangekondigd.

Lange tijd zeiden mensen ‘nou, wat dacht je van Bitcoin’, en ik zei ‘nou, ik ruil geen koffie en ik ruil geen katoen, en ik ruil geen bitcoin,’ en dat was voldoende voor een hele lange tijd. Het werkte tot het pakket van $3 biljoen dollar, want dat hebben we niet. We hebben geen drie biljoen in dit land.

Tevens geeft hij toe dat er een verschillende houding tussen de generaties te zien is tegenover oppotmiddelen. Cramer is zelf een goudinvesteerder, maar hij verwacht niet dat zijn kinderen dat ook zullen zijn:

Ik denk dat mijn kinderen, wanneer ze mijn erfenis krijgen, zich niet op hun gemak zullen voelen met goud maar wel zich op hun gemak zullen voelen met crypto.

De verwachting is dat deze steunmaatregelen voor enorme inflatie zal zorgen waardoor de waarde van de dollar behoorlijk omlaag zal zakken.

Als ik naar mijn inflatiehandboek ga, staat er: goud kopen, kunst kopen en herenhuizen kopen. Wat we niet op dat menu hadden, was crypto. We zitten nu op een ramkoers, waardoor ik me goed voel over het goud dat ik bezit, maar ik denk dat het volkomen logisch is om crypto aan het menu toe te voegen. Je moet het een of het ander hebben.

Pomp is zelf natuurlijk ook bullish over bitcoin. Vorige maand zei hij nog dat de prijs ervan zal stijgen naar maar liefst $400.000.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie