Timo Bult Timo Bult
22/11/2021 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2021 11:05

Bitcoin (BTC) om de dollar te stabiliseren? Senator haalt hard uit naar Hillary Clinton

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) om de dollar te stabiliseren Senator haalt hard uit naar Hillary Clinton

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vorige week was te lezen dat de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en presidentskandidaat Hillary Clinton vindt dat cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) de potentie hebben om fiatvaluta te destabiliseren. Een Republikeinse Senator reageert nu op deze uitspraken en stelt juist dat bitcoin de Verenigde Staten kan helpen!

“Nog een gebied waar ik denk dat natiestaten meer aandacht aan moeten besteden, is de opkomst van cryptocurrency. Want wat lijkt op een zeer interessante en enigszins exotische poging om letterlijk nieuwe munten te minen om ermee te handelen, heeft het de potentie om valuta’s te ondermijnen, om de rol van de dollar als reservevaluta ondermijnen, en om naties te destabiliseren,” aldus Clinton tijdens het Bloomberg New Economy Forum enkele dagen geleden. Senator Cynthia Lummis is het hier niet mee eens.

Lummis is een bekend Bitcoin-voorstander. Tijdens de Bitcoin-conferentie in Miami dit jaar stelde ze bijvoorbeeld “all-in” te zijn. Volgens haar kan Bitcoin “fungeren als een controle op de devaluatie van de Amerikaanse dollar en andere valuta’s door de op hol geslagen creatie van fiat-geld,” aldus Lummis destijds. Deze uitspraken sluiten direct aan op wat de Senator in een tweet schreef in reactie op Clintons uitspraken.

Lummis vindt namelijk dat grote leiders niet bang zouden moeten zijn voor de toekomst. Daarnaast zou Bitcoin juist een uitkomst kunnen bieden voor de situatie waarin de VS zich bevinden. Ze schrijf in een tweet:

“Grote leiders zijn niet bang voor de toekomst. Amerika zou de toekomst kunnen winnen door Bitcoin te omarmen als hard geld dat kan worden gebruikt om de USD te stabiliseren en de neerwaartse spiraal die in 1971 begon ongedaan te maken.”

De dollar was lange tijd “hard geld” dat gedekt werd door goud. In 1971 werd de link tussen de dollar en goud verbroken waarmee het bij printen van dollars onverhinderd kon worden opgestart. Lummis stelt nu voor dat BTC mogelijk bij kan dragen aan het stabiliseren van de waarde van de dollar.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie