Timo Bult Timo Bult
30/04/2021 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2021 18:33

Bitcoin (BTC) on-chain analist Willy Woo noemt $400.000 als prijstarget voor deze bull-markt, maar wanneer?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) on-chain analist Willy Woo noemt $400.000 als prijstarget voor deze bull-markt, maar wanneer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de bitcoin (BTC) koers de afgelopen weken wellicht wat minder spectaculair is dan voorheen, zitten we nog altijd middenin de bull-markt. De grote vraag is natuurlijk wanneer de bull-markt ten einde komt. Niemand weet dit. De bekende on-chain analist Willy Woo sprak tijdens de SALT Talks podcast zijn verwachtingen uit.

Bitcoin presteerde de afgelopen tijd zo goed doordat nieuwe marktdeelnemers de bitcoins kopen en ze voor de lange termijn stevig vasthouden, zo luidt de analyse van Woo. “Dat is een zeer grote aandrijver van deze bull-markt geweest, dat er sterke koopdruk is.” Het zijn daarnaast volgens hem niet alleen grote institutionele investeerders die de prijs omhoog drukken, ook de wat kleinere investeerders leverden een belangrijke bijdrage:

“Veel gesprekken gaan over institutionele beleggers. Dat is waar. Maar ik denk ook dat er hier nu veel vermogende investeerders binnenkomen die bitcoin in stukken van  $1 miljoen per keer kopen. Dat zagen we heel sterk in de eerste twee maanden van 2021.”

Woo baseert zijn analyses op on-chain gegevens. Dit is data op de Bitcoin blockchain die iedereen kan zien. Zodoende kunnen analisten interessante analyses doen van de vele kapitaalstromen binnen het Bitcoin-netwerk.

Over wanneer de bull-markt ten einde zal komen deed Woo een aantal interessante uitspraken. Hij kijkt onder andere naar de bitcoin halving die elke vier jaar plaatsvindt. Na de halving krijgt de markt een bullish impuls die uiteindelijk uitmondt in een “te gekke run naar boven,” aldus Woo. Zo’n run komt uiteindelijk ergens in het vierde kwartaal ten einde, rond december, verwacht Woo:

“Dus een wilde gok, december, [gebaseerd op] dat model van mij: het kan tussen de $300.000 en $400.000 liggen, het kan zelfs hoger gaan. Maar we moeten zien hoe het de komende zes maanden presteert.”

Bekijk zijn hele gesprek met SALT Talks hier.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie