Timo Bult Timo Bult
07/06/2020 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2020 06:15

Bitcoin (BTC) op $100.000, wat is daar voor nodig?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) op $100.000, wat is daar voor nodig?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vaak lees je in het nieuws over deskundigen en analisten die wilde prijsvoorspellingen doen voor bitcoin (BTC). Terwijl de $10.000 op dit moment een belangrijk prijsniveau is, is de $100.000 een ander magisch bedrag dat vaak voorkomt in prijsvoorspellingen. Maar wat is er eigenlijk nodig voor bitcoin om naar zo’n astronomische prijs te stijgen?
Nieuwe bitcoins vloeien de markt op nadat bitcoin miners succesvol een block met transactiedata aan de blockchain toevoegen. Sinds de halving in mei, minen miners 900 BTC per dag. Volgens de trader Theta Seek moet de markt dus 900 BTC per dag absorberen om bitcoin op een prijs van $100.000 te houden:

Met 100K per #BTC moet de markt dagelijks een mining-voorraad van $90 miljoen USD opnemen. Ervan uitgaande dat er wereldwijd 10 miljoen mensen zijn die regelmatig BTC kopen. Het zou hen elke dag $9 kosten om die prijsniveaus te handhaven

Ik heb mensen ontmoet die meer dan $9 aan koffie uitgeven


Uiteraard zijn er meer factoren die de prijs van bitcoin bepalen, maar in essentie komt het erop neer dat miners hun bitcoin voor een bepaalde prijs willen verkopen. Bovendien is het bedrag van $90 miljoen dat de markt dient te absorberen alleen voldoende om bitcoin op een prijs van $100.000 te houden.
Om bitcoin naar deze hoogte te krijgen is heel wat meer nodig. Daarvoor is namelijk een marktkapitalisatie van $2,1 biljoen nodig, 25% van de marktkapitalisatie van goud, aldus Cointelegraph. Voordat bitcoin tot dezelfde hoogtes als bijvoorbeeld goud kan stijgen, dient het eerst zijn imago als veilige haven te verstevigen en meer institutionele beleggers, retailinvesteerders en gebruikers aan te trekken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie