Rico Engelbarts
26/10/2020 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2020 18:15

Bitcoin (BTC) optiecontracten ter waarde van $750 miljoen lopen deze week af, komt er meer volatiliteit aan?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) optiecontracten ter waarde van $750 miljoen lopen deze week af, komt er meer volatiliteit aan?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Er is mogelijk flinke volatiliteit op komst voor bitcoin (BTC) aan het einde van oktober. Op de bitcoin opties markt lopen er contracten af aan het einde van de maand. Zodra een contract dreigt af te lopen moeten investeerders aanpassingen maken die vaak volatiliteit van het asset te weeg brengen. Dit blijkt onder andere uit data van analysebedrijf Skew.
Het blijft echter lastig om precies te voorspellen wat bitcoin gaat doen als de contracten aflopen. Dit keer is het echter zo dat het aflopen van de contracten samen loopt met andere belangrijke data. Volgens de CME Bitcoin futures kalender verlopen de oktober futures op 30 oktobe afr. Alle maandelijkse bitcoin futures verlopen op de laatste vrijdag van de maand.


Het aflopen van de CME bitcoin futures is momenteel extra relevant door de hoge open interest. CME is momenteel de op één na grootste futuresmarkt wat open interest betreft. Daarmee overstijgen ze Binance Futures.
CME richt zich vooral op geaccrediteerde instellingen en investeerders, hierdoor is de belangstelling in bitcoin goed af te lezen aan het sentiment onder deze tak van traders.
De term open interest is het totaal aantal openstaande long of short contracten in de markt, vandaar dat een hoge open interest veel volatiliteit kan betekenen. En naast het sluiten van de contracten maakte bitcoin ook een belangrijke maandelijkse sluiting op de maandelijkse grafiek.
Op 26 oktober sloot bitcoin de weekly candle boven de $13.000, dit is de eerste keer sinds januari 2018. Als bitcoin deze lijn doorzet dan zou de maandelijkse candle ook boven de $13.000 gesloten worden, wat voor het eerst in drie jaar zou zijn.
Volgens onderzoekers van Skew zou deze uptrend wel eens voor een langere bull trend kunnen zorgen. Op de opties markt speculeert men dat er 7% kans is dat bitcoin de $20.000 bereikt in de aankomende twee maanden. Echter hangt de daadwerkelijke uitkomst af van verschillende factoren waaronder het momentum waarin bitcoin zich bevindt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie