Bitcoin (BTC) optiecontracten ter waarde van $750 miljoen lopen deze week af, komt er meer volatiliteit aan?

Er is mogelijk flinke volatiliteit op komst voor bitcoin (BTC) aan het einde van oktober. Op de bitcoin opties markt lopen er contracten af aan het einde van de maand. Zodra een contract dreigt af te lopen moeten investeerders aanpassingen maken die vaak volatiliteit van het asset te weeg brengen. Dit blijkt onder andere uit data van analysebedrijf Skew.

- Advertentie -

Het blijft echter lastig om precies te voorspellen wat bitcoin gaat doen als de contracten aflopen. Dit keer is het echter zo dat het aflopen van de contracten samen loopt met andere belangrijke data. Volgens de CME Bitcoin futures kalender verlopen de oktober futures op 30 oktobe afr. Alle maandelijkse bitcoin futures verlopen op de laatste vrijdag van de maand.

Het aflopen van de CME bitcoin futures is momenteel extra relevant door de hoge open interest. CME is momenteel de op één na grootste futuresmarkt wat open interest betreft. Daarmee overstijgen ze Binance Futures.

CME richt zich vooral op geaccrediteerde instellingen en investeerders, hierdoor is de belangstelling in bitcoin goed af te lezen aan het sentiment onder deze tak van traders.

De term open interest is het totaal aantal openstaande long of short contracten in de markt, vandaar dat een hoge open interest veel volatiliteit kan betekenen. En naast het sluiten van de contracten maakte bitcoin ook een belangrijke maandelijkse sluiting op de maandelijkse grafiek.

- Advertentie -

Op 26 oktober sloot bitcoin de weekly candle boven de $13.000, dit is de eerste keer sinds januari 2018. Als bitcoin deze lijn doorzet dan zou de maandelijkse candle ook boven de $13.000 gesloten worden, wat voor het eerst in drie jaar zou zijn.

Volgens onderzoekers van Skew zou deze uptrend wel eens voor een langere bull trend kunnen zorgen. Op de opties markt speculeert men dat er 7% kans is dat bitcoin de $20.000 bereikt in de aankomende twee maanden. Echter hangt de daadwerkelijke uitkomst af van verschillende factoren waaronder het momentum waarin bitcoin zich bevindt.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.807,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.862,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.887,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.899,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.080,90 Kopen
Laatste nieuws

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

0
Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...