Timo Bult Timo Bult
03/02/2021 08:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2021 08:03

Bitcoin (BTC) prijs breekt uit maar ethereum (ETH) steelt de show met nieuw prijsrecord!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs breekt uit maar ethereum (ETH) steelt de show met nieuw prijsrecord!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is de bitcoin (BTC) bulls deze keer wel gelukt om de weerstandszone bij $35.000 te breken! Wat volgde was een aardige stijging, echter was bitcoin niet de enige. Ook de altcoins stegen de afgelopen 24 uur weer hard. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptocurrency-markt!

Bitcoin (BTC) versnelt na doorbreken weerstand

In ons gratis Telegram-kanaal zien we de afgelopen tijd flink wat activiteit als gevolg van de goed presterende crypto-koersen. Bitcoin zette zijn opwaartse beweging voort en brak zodoende de weerstandszone bij $34.500-35.000! De koers versnelde hierdoor en steeg uiteindelijk ruim 8% in waarde.
Hiermee is de hoop op een nieuwe test van de $40.000 en misschien wel zijn all-time high (ATH) weer terug. Hiervoor hebben de bulls echter nog wel wat obstakels te overwinnen voordat het zover is. De eerstvolgende weerstandszone ligt ongeveer bij het huidige prijsniveau. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $36.469 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Hierboven kunnen de bulls een belangrijk obstakel tegenkomen bij $37.800. Hier ondervond bitcoin sinds 15 januari meerdere keren weerstand. Naar beneden ligt de eerstvolgende support voor de korte termijn bij $35.500.

Altcoins kleuren mooi groen!

Tevens zien we bij de altcoins op dit moment mooie cijfers. Ethereum (ETH) steeg zelfs een uur geleden naar een nieuw prijsrecord van $1.567! Nooit eerder was de prijs van de grootste altcoin op de markt zo hoog. Op het moment van schrijven is ethereum $1.541 waard.
Andere grote stijgers zijn litecoin (LTC) met +12,5% en polkadot (DOT) met +6%. Ook cardano (ADA) staat op dit moment nog in de plus. De altcoin steeg met 6,9% in waarde en is nu $0,4290 waard. Over de afgelopen week staat ADA hiermee 30% in de plus. Lees hier de mogelijke oorzaak van deze stijging.
Al met al staat de cryptomarkt 6,2% in de plus. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn $1,1 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie