Timo Bult Timo Bult
05/01/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2021 12:22

Bitcoin (BTC) prijs kan naar $146.000, maar dit is het grote struikelblok volgens JPMorgan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs kan naar $146.000, maar dit is het grote struikelblok volgens JPMorgan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De grote Amerikaanse bank JPMorgan heeft op maandag een notitie met klanten gedeeld waarin de strategist Nikolaos Panigirtzoglou ingaat op een mogelijk scenario voor de komende jaren betreft bitcoin (BTC). De strategist vergelijkt bitcoin hierin met goud en noemt een prijs ver boven de $100.000 als mogelijk target voor de lange termijn.
In de notitie wordt gesteld:

“Hoewel we de mogelijkheid niet kunnen uitsluiten dat de huidige speculatieve manie zich verder zal voortzetten en de bitcoin-prijs omhoog zal duwen naar de consensusregio van tussen $50k – $100k, zijn we van mening dat dergelijke prijsniveaus onhoudbaar zouden zijn,”

Mochten de investeringen in bitcoin door investeerders even groot worden als de investeringen in goud (middels fondsen, goudstaven en munten), dan zou de bitcoin prijs nog een stuk verder kunnen stijgen. In dat geval zou bitcoin de marktwaarde van $575 miljard moeten evenaren wat zich vertaalt in een bitcoin prijs van $146.000 per BTC, aldus JPMorgan.
Dit prijstarget is volgens de bank echter helemaal afhankelijk van het feit of grote investeerders zich comfortabel zullen voelen met bitcoin. Terwijl goud een stabiele investering is, staat bitcoin erom bekend af en toe behoorlijk volatiel te zijn. Gisteren nog zakte de bitcoin koers in enkele uren met bijna 20% in waarde. Kortom, bitcoin kan een wilde rit zijn voor investeerders die anders gewend zijn.
Die volatiliteit moet eerst afnemen wil de bitcoin markt evenveel waard worden als die van goud, zo schrijft JPMorgan:

“De leegstroom van goud naar bitcoin als ‘alternatieve’ valuta betekent op de lange termijn veel potentie voor Bitcoin. Het is echter onrealistisch om te verwachten dat de allocaties aan bitcoin door institutionele beleggers gelijk zullen zijn aan die van goud zonder convergentie in volatiliteit. Een convergentie in volatiliteit tussen bitcoin en goud zal waarschijnlijk niet snel plaatsvinden en is in onze ogen een proces van meerdere jaren,”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie