Timo Bult Timo Bult
05/01/2021 08:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2021 08:18

Bitcoin (BTC) afgewezen na poging tot herstel maar blijft boven belangrijke prijs, altcoins corrigeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) afgewezen na poging tot herstel maar blijft boven belangrijke prijs, altcoins corrigeren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is nog altijd niet volledig hersteld na de grote klap van gisteren. Wel weet bitcoin boven de $30.000 te blijven waarmee de mogelijkheid blijft bestaan dat bitcoin tussen de $30.000 en $33.000 blijft rangen. Bij de altcoins gaat het op dit moment helaas wat minder. Daar zakken de koersen hier en daar flink terug nadat gisteren de dag nog grotendeels groen kleurde.

Bitcoin (BTC) test $33.000, herstel blijft uit

Gisteren stond de dag in het teken van de enorme correctie van de bitcoin koers. Deze daling van meer dan $5.500 in waarde was het gevolg van een kortstondige kettingreactie. Die kettingreactie zorgde zelfs voor de grootste liquidatie van futurescontracten op Binance ooit.
De low van de correctie lag bij $27.678 op cryptocurrency exchange Coinbase, maar al snel kon de BTC prijs weer herstellen tot boven de $30.000. Sindsdien is bitcoin hier boven blijven handelen met vannacht een poging om verder te herstellen boven de $33.000.
Helaas werd bitcoin vrijwel direct afgewezen bij de $33.000 met als gevolg een nieuwe daling van meer dan 8%. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $31.360 op Coinbase. Vooralsnog weet de $30.000 dus stand te houden als support. Deze twee prijsniveaus zijn dan ook voor nu belangrijk om in de gaten te blijven houden.

Altcoins vangen hardere klappen

Ook de altcoins zakten afgelopen nacht weer wat terug. De meeste cryptocurrencies toonden gisteren zeer mooie stijgingen. Zo kon ethereum (ETH) door de $1.000 breken! Op het moment van schrijven staat ethereum echter 6,7% in de min maar kan het met een prijs van $1.022 nog wel boven de psychologische grens van $1.000 blijven.
Andere dalers zijn litecoin (LTC) dat 8,4% in waarde daalt, polkadot (DOT) met -7,7% en bitcoin cash (BCH) met -9,1%. Alle cryptocurrencies in de top 10 staan in het rood. Cardano (ADA) is hiervan de minst harde daler en staat slechts 2% in de min. ADA is nu $0,2216 waard.
Kijken we naar de algehele markt dan is te zien dat de totale marktkapitalisatie met 3,6% is gedaald naar een niveau van $844,3 miljard. Daarbij nam het geschatte handelsvolume op de exchanges af met 57%. Ook de bitcoin dominantie nam weer iets af met 0,2%. Het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal is hiermee nu 68,1%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie