Timo Bult Timo Bult
04/01/2021 16:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2021 16:02

Bitcoin (BTC) koers daalt meer dan $5.500 in waarde, was dit de verwachte correctie? Altcoins slaan terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers daalt meer dan $5.500 in waarde, was dit de verwachte correctie Altcoins slaan terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was een gekke dag vandaag! De bitcoin (BTC) koers is namelijk voor het eerst in lange tijd weer aanzienlijk gecorrigeerd. Terwijl dit voor aardige paniek zorgde, lijken de bulls alsnog weer de overhand te kunnen krijgen. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Van ATH naar flinke dip

Gisteren zagen we bitcoin op zijn 12e verjaardag naar een all-time high (ATH) stijgen van $34.810 op cryptocurrency exchange Coinbase. 7 uur na het bereiken van dit prijsniveau stond bitcoin echter meer dan 20% lager. Een correctie zorgde hier en daar voor paniek. Was dit de correctie waar veel op zaten te wachten, of bang voor waren?
Na het bereiken van de eerder genoemde ATH begon bitcoin al zijwaarts te handelen. Zodoende bereikte het om 8 uur vanochtend de 50-uurs Moving Average (MA) die al langere tijd steun bood tijdens de recente stijgingen. Vanochtend werd duidelijk dat dit deze keer niet ging gebeuren.
De koers zakte namelijk plotseling hard. Binnen 4 uur tijd daalde bitcoin van een prijs van $33.320 naar een low van $27.678, een daling van meer dan $5.500 in waarde. Al snel lukte het de bulls om de prijs echter weer op te kopen. Vanaf de low steeg bitcoin namelijk gedurende de middag terug naar de huidige prijs van $31.728 per bitcoin op Coinbase.
Het is nu zaak voor de bulls om door te zetten en zo de $33.000 weer te breken. Hier vlak onder bevindt zich tevens de 50-uurs MA, welke nu mogelijk een obstakel kan vormen voor een verder herstel. Mocht het de bulls lukken dan zou het opwaartse momentum van de afgelopen tijd door kunnen zetten. Omlaag liggen daarnaast belangrijke prijszones bij de 4-uurs 50-MA bij $29.300 en daar onder bij $27.800.

Ethereum (ETH) herstelt boven $1.000

Ook de altcoins werden niet gespaard tijdens de dip. Ethereum (ETH) wist eerder al boven de belangrijke grens van $1.000 te komen en een nieuwe ATH bij $1.168 te vestigen. De grootste altcoin zakte tijdens de dip echter weer terug tot $886. Gelukkig kon ethereum weer herstellen waarmee ETH nu $1.042 waard is na 15,4% in waarde te zijn gestegen ten opzichte van 24 uur geleden.
De tweede grootste stijger van de top 10 is cardano (ADA). De nummer 8 staat 10% in het groen en is $0,2150 waard en lijkt hiermee eindelijk de $0,20 te hebben gebroken. De altcoins weten samen 2,6% van bitcoins dominantie op de markt af te snoepen. Bitcoins aandeel op de markt zakt hiermee terug tot 68,5%. Hiermee blijft de hoop op een alt-seizoen dus in leven!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie