Timo Bult Timo Bult
13/12/2020 09:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2020 09:32

Bitcoin (BTC) prijs op laag volume naar $19.400? Ethereum (ETH) volgt BTC op de voet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs op laag volume naar $19.400? Ethereum (ETH) volgt BTC op de voet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is sinds gisteravond verder gestegen en nadert nu zelfs de belangrijke weerstand bij $19.400. De stijging is mooi, al blijft het handelsvolume nog achter. Ook een aantal altcoins kon door stijgen met ripple (XRP) nog steeds als enige daler van de top 10.

Bitcoin (BTC) breekt door 50-MA en zet koers richting $19.400

Gisteravond kwam de bitcoin koers aan bij de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek en kon deze uiteindelijk met succes breken. Vervolgens werd de koers even rond de $18.800 opgehouden maar vanochtend vroeg wisten de bulls de koers nog een etage naar boven te duwen. Rond 9 uurs vanochtend bereikte BTC een high van $19.305 waarna de koers weer wat terug lijkt te zakken nadat de Relative Strength Index (RSI) op de lagere tijdsframes overbought raakte.
Wat opvalt aan de recente beweging is dat het volume vooralsnog laag is waarmee de onderliggende kracht van de beweging wellicht niet zo sterk is. Het zal dan ook spannend worden om te zien of de bulls de bitcoin koers door kunnen drukken naar de volgende belangrijke weerstand.
Die weerstand ligt bij $19.400 en een succesvolle doorbraak van dit prijsniveau zou kunnen betekenen dat de all-time highs (ATH) nog een keer opgezocht gaan worden. Wel is hiervoor natuurlijk meer handelsvolume nodig. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $19.210 op cryptocurrency exchange Coinbase. Zakt bitcoin vanaf dit punt opnieuw terug dan zou de eerder benoemde high een lagere high zijn in een grotere neerwaartse beweging die op 1 december inzette.

Ethereum (ETH) herstelt, maar ook op laag volume

Net als bitcoin wist ethereum (ETH) door de 50-, en 100-MA op de 4-uurs grafiek te breken. Op het moment van schrijven is de prijs van ETH $580 op Coinbase. Maar ook ethereum maakt deze beweging op relatief laag volume en lijkt nu op wat weerstand te stuiten.
Kijken we naar de rest van de altcoins dan zijn er binnen de top 10 vooral groene cijfers te zien. Ripple (XRP) staat daarbij nog steeds in de het rood en is nu $05111 waard. Desalniettemin houdt XRP stand boven de $0,50.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie