Timo Bult Timo Bult
21/01/2021 09:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2021 09:59

Bitcoin (BTC) prijs zakt door support, wat nu? Deze top 10 altcoin kan weer als enige stijgen!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs zakt door support, wat nu Deze top 10 altcoin kan weer als enige stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen uren weer flink terug gezakt. Bitcoin zakte zojuist namelijk door een support en lijkt nu te versnellen naar de volgende support-zone. Hiermee is een nieuwe test van de huidige all-time high (ATH) boven de $40.000 op de korte termijn steeds onwaarschijnlijker.

Bitcoin (BTC) daalt hard, waar ligt de support?

Eergisteren zagen we hoe bitcoin al ongeveer 12% in waarde terug zakte. In eerste instantie leek de stijgende trendlijn, die bitcoin sinds begin januari vormt, ook deze keer support te kunnen bieden. Een stuiter bracht bitcoin gisteren weer 7% in de plus.
Maar verder dan dat kwam het helaas niet. Over de afgelopen 24 uur is bitcoin namelijk weer met bijna 10% in waarde gedaald. Bitcoin zakt hiermee door het prijsniveau bij $34.000 dat de afgelopen periode vaker support kon bieden. Die support heeft het nu dus begeven. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $32.815 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Maar waar liggen de volgende supports? De eerstvolgende support-zone ligt bij $32.000 met daaronder de 4-uurs grafiek bij $31.570 de 200-Moving Average (MA). Vanaf hier zou bitcoin weer een mooie stuiter kunnen maken. Een verdere daling richting de $30.000 kan echter in het verschiet liggen mocht bitcoin ook door deze zones zakken.
Dagelijks een video koersupdate ontvangen van Crypto Insiders analist Michiel? Word Member en probeer de eerste 30 dagen gratis.

Polkadot (DOT) het enige groene lichtpuntje

De altcoins zakken op dit moment met bitcoin mee. Ethereum (ETH) staat 8,4% in de min en is hiermee nu $1.268 waard. Cardano (ADA) zakt 5% in waarde en is $0,3466 waard. Polkadot (DOT) staat echter als enige van de top 10 nog steeds in de plus! DOT stijgt 2,5% in waarde en is $16.25 waard.
De cryptomarkt nam de afgelopen 24 uur in totaal met 6,2% in waarde af. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn hiermee nu $942,5 miljard waard. Tevens neemt de bitcoin dominantie weer iets af. Die staat nu op 64,6% na 0,5% te zijn afgenomen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie