Roy van Krieken Roy van Krieken
12/08/2021 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 17:55

Bitcoin (BTC) ransomware hackers vallen groot IT consultancy bedrijf Accenture aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ransomware hackers vallen groot IT consultancy bedrijf Accenture aan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Al een langere tijd komt het helaas steeds vaker voor dat ransomware, ofwel gijzelsoftware, wordt gebruikt om door middel van een cyberaanval geld afhandig te maken van bedrijven. Door de aanval kunnen computersystemen van het slachtoffer op slot komen of er wordt belangrijke informatie gestolen. De hackers vragen vaak geld in de vorm van cryptocurrencies.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Accenture slachtoffer van ransomware

Opnieuw is het raak. Dit keer is Fortune 500 bedrijf Accenture het doelwit. Accenture is een IT consultancy bedrijf dat met meer dan een half miljoen werknemers over de hele wereld en een omzet van zo’n $44 miljard een ware reus te noemen is.

Een dergelijke cyberaanval op het bedrijf kan voor grote verliezen leiden en de credibiliteit als het op cybersecurity aankomt significant aantasten.

Het bedrijf is aangevallen door hackersgroepering Lockbit. Op dinsdag heeft deze groep ingebroken in de systemen van Accenture en heeft  de groep een aantal documenten buit gemaakt. De groep heeft Accenture de mogelijkheid gegeven om de database met de gestolen documenten terug te kopen. Accenture zag dit niet zitten. Zodoende is Lockbit vandaag begonnen met het lekken van de documenten.

Advertentie

Accenture haalt de schouders op

Accenture zag niet de noodzaak om mee te gaan in de eis van de hackers. Volgens hen is er namelijk weinig aan de hand.

“Door onze veiligheidsprotocollen hebben wij abnormale activiteit geïdentificeerd in een van onze omgevingen. We hebben direct de zaak beperkt en de getroffen servers geïsoleerd.”

Daarnaast zijn alle servers die wel zijn aangetast inmiddels hersteld. Volgens Accenture was er geen gevolg voor de bedrijfsvoering van het bedrijf en ook niet voor de klanten van het bedrijf.

https://twitter.com/GossiTheDog/status/1425490653530796036

Desalniettemin is Lockbit begonnen met het verspreiden van de gestolen informatie. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe gevoelig deze informatie is.

Lockbit is een organisatie die sinds 2019 al vaker dergelijke aanvallen uitvoert. Meestal wordt er een losgeld gevraagd in de vorm van bitcoin (BTC). Het gemiddelde losgeld dat door de malafide groep hackers wordt geëist ligt rond de $33.000 in bitcoin.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie