Kevin Schijven Kevin Schijven
01/04/2021 11:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2021 11:18

Bitcoin (BTC) sluit voor het eerst sinds 2013 zes maandelijkse groene candles, wat betekent dit?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) sluit voor het eerst sinds 2013 zes maandelijkse groene candles, wat betekent dit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) heeft nu zes maanden op een rij afgesloten met een groene candle. Het is voor het eerst sinds april 2013 dat dit is gebeurd, en tekent wellicht een veelbelovend beeld voor de komende maanden.

Een zogeheten candlestick chart, of kandelaar grafiek, is een zeer populaire manier om het marktsentiment te meten en een methode om de prijs van een activa te voorspellen gebaseerd op voorgaande patronen. Een candle, of kaars, toont de hoogste prijs, laagste prijs en de openings- en slotkoersen van een activa, in dit geval gaat het om de maandelijks tijdsframe.

Historisch gezien zou dit patroon wellicht verdere stijgingen dit jaar kunnen voorspellen. Een dergelijk patroon zagen we namelijk in 2013, toen werd april afgesloten rond $140. Vervolgens corrigeerde de koers weer iets omlaag en kwam de prijs onder $100 uit. Daarna begon bitcoin aan een rally van maar liefst 700% waarmee de koers voor het eerst door $1.000 brak.

Ook in 2017 herhaalde een vergelijkbaar patroon. In de zomer van 2017 werden vijf maandelijkse groene candles op een rij gesloten, vervolgend corrigeerde de prijs in september en in oktober 2017 begon bitcoin aan een rally die de prijs naar $20.000 bracht.

Echter is dit natuurlijk verre van gegarandeerd. Begin vorig jaar stond bitcoin ook op het punt zes maanden op een rij om met groene candles af te sluiten, maar toen vond de beruchte black Thursday plaats op 12 maart. Het coronavirus was uitgebroken en alle financiële markten wereldwijd kregen een zware klap te verduren.

De afgelopen paar dagen is bitcoin weer terug naar het bereik rond $60.000 gekropen, maar heeft vooralsnog moeite om ook daadwerkelijk door deze grens te breken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie