Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) steeds vaker privé gemaakt, claimt ontwikkelaar Max Hillebrand

Bitcoin (BTC) steeds vaker privé gemaakt, claimt ontwikkelaar Max Hillebrand

Steeds meer bitcoin (BTC) wordt privé gemaakt deze maand door het gebruik van CoinJoin. Privacy experts zeggen dat als je bitcoin bezit en handelt op een gecentraliseerde exchange, je misschien maar eens moet gaan kijken of dit ook wat voor jou is.

Bitcoin mixers die gebruik maken van de CoinJoin techniek, zoals Wasabi en Samurai Wallet, hebben de afgelopen maanden een sterke groei gekend volgens data die Max Hillebrand van Wasabi heeft gedeeld. Hillebrand is naar eigen zeggen een anarchist die niks meer te maken wil hebben met banken en volledig leeft van Bitcoin. Daarnaast heeft hij zijn carrière gewijd aan het opzetten van een open source en privé Bitcoin toekomst.

- Advertentie -

Wallets waarbij de gebruiker vrij is gebruik te maken van de private keys van hun coins, zoals Wasabi en Samourai, geven gebruikers de mogelijkheid CoinJoin over hun bitcoin toe te passen na betaling van een fee. De bitcoins van de gebruikers wordt dan gemixed met andere om zo hun transactiegeschiedenis en identiteit te verbergen.

Data laat zien dat er ongeveer 70.000 BTC privé waren gemaakt in mei. Deze hoeveelheid staat ongeveer gelijk aan $630 miljoen. Dit totaal kan net iets afwijken aangezien data van CoinJoin en JoinMarket moeilijk bij te houden is. Toch is Hillebrand ervan overtuigd dat deze cijfers ongeveer moeten kloppen.

Hillebrand gaf aan dat “CoinJoin een wapen is tegen bedrijven die know-your-customer informatie (KYC) verzamelen”. Doordat meer gebruikers gebruik gaan maken van deze service zal over het algemeen de anonimiteit stijgen. Bitcoin wallet adressen zijn eigenlijk bedoeld om achter te kunnen schuilen of te gebruiken als pseudoniemen. Dit gaat echter niet op als er een echte naam aan verbonden zal worden. “De kunst van privacy in Bitcoin is ervoor te zorgen dat deze pseudoniemen niet gemakkelijk worden geclusterd en aan elkaar worden gekoppeld. Als iedereen Coinjoin gebruikt, is het publiek erg groot en steekt een bepaalde Coinjoin-gebruiker niet zoveel uit” zei Hillebrand.

Toch durven veel mensen geen gebruik te maken van de service. Zij zijn bang dat ze in de problemen kunnen komen met partijen als de belastingdienst, of maken zich al zorgen om de legaliteit van deze mixing services.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.182,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.238,45 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.240,33 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.244,97 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.283,29 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...