Timo Bult Timo Bult
28/05/2020 16:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2020 16:08

Bitcoin (BTC) steeg vanmiddag bijna $400 in waarde, cardano (ADA) de grootste top 20 stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) steeg vanmiddag bijna $400 in waarde, cardano (ADA) de grootste top 20 stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is ook vanmiddag weer flink gestegen. En dat ging, zoals we vaker zien bij bitcoin, met een behoorlijke snelheid. Na de snelle stijging lijkt BTC nu echter wel op de lagere tijdframes wat overbought te raken.

Bitcoin (BTC) piekt boven $9.500

Bitcoin handelde vanochtend onder de 4-uurs 100-Moving Average (MA) waar het afgelopen nacht nog werd afgewezen. Na een korte periode van zijwaarts handelen konden de bulls de koers echter door deze MA heen drukken, met een versnelling tot gevolg.
Aan het begin van de middag handelde bitcoin in de buurt van $9.155. Ongeveer zes uur later stond de teller op $9.539 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Dit is een stijging van bijna $400! Bitcoin lijkt hiermee het herstel vanaf de prijszone bij $8.800, waar de koers zich twee dagen geleden nog bevond, voort te zetten.
Als gevolg van deze snelle stijgingen is de kans op een periode van consolidatie of correctie terug naar beneden echter aanwezig. Op de lagere tijdframes staat de Relative Strength Index (RSI) namelijk in het overbought gebied, wat een indicatie kan zijn dat de bulls kracht aan het verliezen zijn.
Een bevestiging van de uitbraak boven de prijsniveaus van $9.400 en $9.500 zou positief zijn. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.470 op Coinbase. Mocht dit lukken dan zou het volgende belangrijke target op $9.800. Langzaam komen we dus weer in de buurt van die $10.000!

Altcoins kunnen aanhaken

Waar de altcoins vanochtend nog enigszins achter leken te bleven, is nu te zien dat de meesten van hen aan kunnen haken. Ethereum (ETH) stijgt 3,2 procent in waarde en is nu $214,40 waard. De grootste altcoin is hiermee de grootste stijger van de top 10 op basis van marktkapitalisatie.
Ripple (XRP) stelt daarentegen nog teleur. De nummer 4 staat slechts 0,2 procent in de plus en is $0,1986 waard. Vlak buiten de top 10, op plek 11, is de grootste stijger van de top 20 te vinden. Cardano (ADA) kon 5,4 procent stijgen en is nu $0,0585 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie