Bitcoin (BTC) stoomt door en test de $9.400, cryptomarkt stijgt $10 miljard in waarde

De bitcoin (BTC) koers heeft de weg omhoog de afgelopen nacht voortgezet en kon zo de $9.400 aantikken! Bitcoin kon echter niet verder doorbreken en handelt nu al een aantal uren vlak onder dit prijsniveau. De altcoins laten vandaag groene cijfers zien met op plek 10 en 11 grote stijgers.

Ethereum (ETH) kon de afgelopen 24 uur met 3,5% in waarde stijgen volgens CoinMarketCap. ETH steeg daarmee naar een waarde van $178. Ripple’s XRP (XRP) steeg 2,9% in waarde en is nu $0,2396 waard. Bitcoin cash (BCH), de nummer 4, steeg 6,7% en stijgt daarmee naar een waarde van $388,8. Bitcoin SV (BSV) is de enige daler binnen de top 10 en staat 2,4% in de min. BSV is nu $292,3 waard.

De nummers 10 en 11 stijgen daarnaast opvallend hard. Cardano (ADA), de nummer 10, steeg gisteren ook al flink en kon de afgelopen 24 uur nog eens met 9,3% in waarde stijgen. ADA is daardoor nu $0,056 waard. Ethereum classic (ETC), op plek 11, stijgt nog harder en staat maar liefst 19,6% in de plus. ETC komt daarmee op een waarde van $12,50 te staan en nadert de top 10.

De sterk stijgende koersen zorgden ervoor dat de totale marktkapitalisatie met bijna $10 miljard in waarde kon stijgen. De cryptomarkt is op dit moment $257 miljard waard. De bitcoin dominantie blijft nagenoeg gelijk en is 66,2%.

Bitcoin (BTC)

Gisteren handelde bitcoin in het weerstandsgebied bij $9.000. Nadat de koers hier het grootste deel van de dag in de buurt van bleef handelen, kon BTC afgelopen nacht de stijging inzetten en doorzetten.

Bitcoin bereikte zodoende de volgende weerstandszone bij $9.400 waar de koers onmiddellijk een stapje terug deed. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.340 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op de lagere tijdsframes is de situatie enigszins overbought waarmee een consolidatie of correctie mogelijk zijn. Bovendien zijn er hier en daar analisten die verwachten dat bitcoin een zogenaamde blow-off top dichterbij komt. De CEO van cryptocurrency-exchange BitMEX is er daar een van:

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.046,00 Kopen
1
Bitvavo
€29.518,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
€29.812,80 Kopen
3
Litebit
€29.838,70 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...