Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/06/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2020 09:55

Bitcoin (BTC) ter waarde van $1 miljoen wordt weggegeven tijdens blockchain-conventie

Nieuws
1 miljoen bitcoin (BTC) wordt weggegeven tijdens blockchain-conventie ter bevordering adoptie

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

Bitcoin (BTC) bull en miljardair Tim Draper geeft met zijn venture capital studio $1 miljoen aan bitcoin weg aan bezoekers van de Los Angeles blockchain summit in oktober. Op deze conventie zullen zij $100 in bitcoin aan iedereen geven. Draper doet dit om op deze manier de adoptie van bitcoin proberen te versnellen.
Deze “giveaway” is bevestigd door de LA blockchain summit. Zij gaven aan dat inderdaad elke bezoeker $100 in BTC zullen ontvangen van Draper’s blockchain venture capital, Draper Goren Holm. Toch gaven ze in een gesprek met Bloomberg aan misschien meer dan $1 miljoen uit te willen delen als dit helpt in de massa adoptie.
“Er is geen beter moment om meer te leren over crypto en blockchain dan nu”, zei Alon Goren, een van de oprichters van Draper Goren Holm. “Het wordt echt heel spannend. We geloven duidelijk in de sector.” voegde hij eraan toe.
Deze manieren om mensen de crypto sector in te lokken zijn allemaal niets nieuws. Zo heeft ontwikkelaar Gavin Andresen een beloningssysteem ontworpen waarmee je bitcoin krijgt voor simpele taken. In die tijd kreeg je ongeveer 5 bitcoin per persoon, wat nu omgerekend ongeveer $50.000 zou zijn. Helaas stopte dit na een tijdje aangezien de transactiekosten hoger werden dan het bedrag dat ze weggaven.
Draper kocht via een veiling in 2013 van de Amerikaanse autoriteiten 30.000 BTC op voor slechts $19 miljoen. Deze coins zijn nu ongeveer $300 miljoen waard. Het aankomende evenement in LA zal op 6 oktober van start gaan en heeft tot nu toe ongeveer 1.000 aanmeldingen. Er wordt echter een opkomst van 20.000 mensen verwacht.
Er is niet alleen bitcoin te verdienen. Het tradingplatform eToro deelt ook gratis tickets uit voor het evenement. Hier zitten echter wel een paar vereisten aan, zo moet je in Amerika wonen, je aanmelden bij eToro als nieuw lid en minimaal $50 aan crypto kopen. Daarnaast zijn er meerdere aanbiedingen die een gratis ticket garanderen en minimaal $50 in effecten.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie