Timo Bult Timo Bult
09/08/2021 15:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2021 15:59

Bitcoin (BTC) test $46.000 ondanks negatief nieuws, ethereum en cardano draaien bij en kleuren groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) test $46.000 ondanks negatief nieuws, ethereum en cardano draaien bij en kleuren groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers consolideerde sinds gisteren iets. Uiteindelijk bood de $43.000 steun en zagen we vandaag weer een nieuwe stap omhoog waarmee op het moment van schrijven de $46.000 getest wordt. Een opvallende stijging aangezien we vandaag toch wat negatief nieuws zagen.

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers te midden van negatief nieuws bij $46.000

Vanochtend handelde bitcoin nog dicht in de buurt van de $43.000. Sinds het eind van de ochtend kon bitcoin echter opeens relatief snel stijgen. Bitcoin steeg bijna 6% in waarde in een paar uur tijd.

Hierdoor werd aan het begin van de middag al de $46.000 getest maar de koers werd hier aanvankelijk afgewezen. Een paar uur later, om 17:00, is de koers opnieuw aangekomen bij dit niveau terwijl het handelsvolume iets toeneemt.

De huidige beweging is een belangrijke. Het brengt de bitcoin koers namelijk boven de 200-dagen moving average (MA). Een succesvolle doorbraak zou een enorme kers of de taart zijn. Sinds 20 juli stijgt de bitcoin koers al met tot nu toe een stijging van maar liefst 55%.

De beweging van bitcoin is enigszins opvallend. Ten eerste was er het nieuws dat de goudprijs hard onderuit is gegaan. Daarnaast nam het debat over het wetsvoorstel in de Verenigde Staten vandaag een negatieve wending. Het lijkt er namelijk op dat het voorstel zonder enige aanpassingen naar de Senaat zal gaan. Zojuist kwam er echter weer een beetje goed nieuws naar buiten omtrent dit onderwerp.

https://twitter.com/jerrybrito/status/1424758809814355969

Advertentie

Top 10 kleurt groen: Uniswap de sterkste top 10 altcoin

Waar het beeld bij de altcoins vanochtend nog rood was, is dit in de loop van de middag omgeslagen. Alle cryptocurrencies in de top 10 noteren groene cijfers. Ethereum (ETH) stijgt 3,7% en verstevigt zijn positie boven de $3.000. Binance coin (BNB) en cardano (ADA) stijgen ieder ongeveer 2,5% in waarde.

De sterkste stijger onder de top 10 altcoins is uniswap (UNI). De nummer 10 steeg de afgelopen 24 uur mer 5,5% in waarde. Zoomen we uit dan is te zien hoe xinfin network (XDC) met +25% de sterkste stijger van de top 100 is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie