Timo Bult Timo Bult
10/06/2020 08:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2020 08:06

Bitcoin (BTC) test $9.800 maar nadert opnieuw MA's, bitcoin SV (BSV) de grootste top 10 stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) test $9.800 maar nadert opnieuw MA's, bitcoin SV (BSV) de grootste top 10 stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers zich bij een aantal Moving Average (MA) lijnen bevond. De vraag was dan ook of de koers hier doorheen zou zakken of stand zou kunnen houden.

Bitcoin (BTC) stijgt en blijft boven MA’s

Het antwoord op die vraag werd in de loop van de dag duidelijk. De koers kon namelijk aan het begin van gisteravond stijgen waarna het rond middernacht een high bereikte van $9.845 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Zoals verwacht ondervond bitcoin daar weerstand. Het prijsniveau bij $9.800 zorgde al vaker voor resistance en ook nu weer kon BTC niet uitbreken. De koers zette zodoende weer een lichte daling in maar bevindt zich vooralsnog boven de 50-, 100- en 200-MA’s op de uurlijkse grafiek en de 50-MA op de 4-uurs grafiek. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.760 op Coinbase, een kleine stijging ten opzichte van 24 uur geleden.
Met de huidige situatie waarin bitcoin weer wat daalt, blijven deze MA’s belangrijk om in de gaten te houden. Zij bevinden zich allen rond het prijsniveau van $9.700. Mocht bitcoin hier doorheen zakken dan liggen er op de weg naar beneden een aantal supports. Zo kan de $9.600 op de korte termijn steun bieden. Bij $9.400 ligt daarnaast een belangrijke support in de vorm van de 200-MA op de 4-uurs grafiek.

Weinig actie bij altcoins, bitcoin SV (BSV) de grootste stijger

Bij de altcoins is tevens weinig actie te bekennen. De meeste cryptocurrencies binnen de top 10 op basis van marktkapitalisatie stijgen of dalen met minder dan 1 procent ten opzichte van 24 uur geleden. Ethereum (ETH) stijgt licht en staat 0,4 procent in de plus. ETH is nu $244,97 waard.
De grootste stijger binnen de top 10 is bitcoin SV (BSV). De nummer 6 staat 1,2 procent in de plus. De grootste daler is cardano (ADA), dat ondanks de lancering van het publieke Shelley testnet 4,2 procent in de min staat.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie