Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers in lichte neerwaartse trend, nadert cluster van MA’s

Bitcoin (BTC) kon de afgelopen 24 uur niet verder uitbreken. In plaats daarvan vervolgde de bitcoin koers zijn weg naar beneden met een lichte neerwaartse trend. Afgelopen nacht vond daarnaast weer een sterke koersbeweging plaats maar dit zorgde uiteindelijk niet tot een verandering van de richting van de koers.

Bitcoin (BTC) na stuiter weer in dalende trend

De bitcoin koers kon op 7 juni nog een mooie stuiter maken bij het belangrijke prijsniveau van $9.400. Dit herstel bracht BTC naar een high van $9.822 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Vanaf dat moment begon bitcoin echter weer licht te dalen.

- Advertentie -

Deze daling bracht bitcoin naar het prijspunt van $9.687 waar afgelopen nacht plotseling een opvallende koersbeweging plaatsvond. Vanaf het eerdergenoemde prijspunt steeg BTC namelijk plotseling naar een high van $9.886 waarna het weer net zo hard naar beneden stortte tot een low van $9.567. Dit alles gebeurde binnen een uur tijd.

Deze beweging zorgde echter niet voor een verdere daling of stijging. De bitcoin koers kon namelijk herstellen tot aan het niveau waar het voor de beweging stond, waarna het zijn lichte neerwaartse trend weer kon vervolgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.700 op Coinbase.

Op dit moment bevindt bitcoin zich bij een cluster van moving average’s (MA’s). Op de uurlijke grafiek bevinden zich hier de 50-, 100- en 200-MA. Op de 4-uurs grafiek bevindt de 50-MA zich in dit prijsgebied. Kortom, het zal interessant worden om te zien of bitcoin boven deze MA’s stand kan houden. Is dit niet het geval dan ligt bij $9.400 een belangrijke support. 

Bitcoin (BTC) nieuws van gisteren

Gisteren kon op Crypto Insiders gelezen worden dat het aantal bitcoin dat op exchanges staat het laagste niveau in 12 maanden heeft bereikt. Doorgaans is dit een bullish signaal aangezien dit een teken kan zijn dat investeerders hun BTC voor een langere termijn vast willen houden, en deze dus weghalen bij de exchanges.

Ook blijkt het Amerikaanse ministerie van defensie in 2018 een zogenaamde ‘War game’ te hebben ontwikkeld. Hierin werden verschillende aannemelijke scenario’s uitgespeeld waarmee het ministerie zijn aanpak kon testen. Opvallend is dat bitcoin een rol speelde en dat de scenario’s met alle onrust in de wereld nu bijna werkelijkheid beginnen te worden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.331,97 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.331,97 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...