Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) is onderdeel van toekomstige opstand, voorspelt war game van het Pentagon

Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, heeft blijkbaar in 2018 een war game, of oorlogsspel, ontwikkeld waarin verschillende ‘aannemelijke’ scenario’s naar voren komen. In een van deze scenario’s wordt bitcoin (BTC) gebruikt om de strijd aan te gaan tegen ‘het systeem.’ Dat blijkt uit documenten in handen van The Intercept.

Dit oorlogsspel, genaamd het Joint Land, Air and Sea Strategic Special Program (JLASS), is een militaire oefening waarin meerdere toekomstige scenario’s worden beschreven die het Pentagon aannemelijk acht.

- Advertentie -

In een van deze scenario’s zouden jongeren uit Generatie Z, geboren tussen 1995 en 2015, rebelleren tegen de overheid. In deze ‘Zbellion’ zouden de rebellen geld stelen van bedrijven en banken die ‘ze niet mogen’ en vervolgens omzetten in bitcoin om zo de kloof tussen rijk en arm te verkleinen. Ze zouden getraind zijn in het gebruik van malware om het geld te stelen.

De Generatie Z rebellen zouden dit doen omdat ze ‘een gevoel van onveiligheid en ontevredenheid’ hebben als gevolg van de terroristische aanvallen op 9 september 2001, de economische recessie uit 2008 en een algemeen gebrek aan kansen in de maatschappij die oudere generaties nog wel hadden.

Dit scenario zou beginnen met protesten in de grootste Amerikaanse steden en vervolgens uitlopen in een wereldwijde cybercampagne om onrecht en corruptie bloot te stellen. Alhoewel dit scenario eigenlijk pas ergens in de toekomst zou afspelen, komen de huidige gebeurtenissen in de wereld akelig dicht in de buurt.

De recente uitbraak van het coronavirus zorgt voor veel economische instabiliteit in de wereld en er wordt gesproken over een economische recessie die nog zwaarder zal zijn dan de vorige. Sinds de afgelopen week wordt ook in veel plekken in de wereld gedemonstreerd, vooral in de Verenigde Staten, tegen systematisch racisme en politiegeweld.

Preston Psych, oprichter van The Investor’s Podcast, zei onlangs dat het huidige financiële systeem gemanipuleerd wordt om de kloof tussen rijk en arm juist te vergroten en bitcoin hierop een uitkomst biedt.

Het viel onlangs Isaiah Jackson op, auteur van Bitcoin & Black America, dat bitcoin en zijn boek onderdeel worden van de protesten in de VS. Hij raadt investeerders aan bitcoin te kopen als een vorm van vreedzaam protest.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.211,62 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.211,62 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...