Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Bullish voor bitcoin (BTC)? Hoeveelheid bitcoin op crypto-exchanges het laagst in 12 maanden

De hoeveelheid bitcoin (BTC) die op cryptocurrency-exchanges wordt bewaard is in 12 maanden niet zo laag geweest. Dat meldt Glassnode, een blockchain-analysebedrijf, 7 juni op Twitter:

- Advertentie -

Normaliter wordt dit als zeer bullish gezien voor bitcoin. Als investeerders hun bitcoin van exchanges afhalen betekent dat normaal gesproken dat ze van plan zijn hun bitcoin voor een langere tijd te bewaren en niet snel willen verkopen.

Echter valt het nu samen met het nieuws omtrent de grote Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. Zaterdag was nog op Crypto Insiders te lezen dat Coinbase gaat samenwerken met de Amerikaanse overheid, met name de Amerikaanse belasting dienst, de Internal Revenue Service (IRS), en de Drug Enforcement Agency (DEA).

Dat valt niet goed in de smaak bij de Bitcoin-gemeenschap. Die maakt zich zorgen dat persoonlijke gegevens van klanten, die Coinbase in handen heeft vanwege strenge Know Your Customer (KYC) regelgeving, doorgespeeld zullen worden naar deze autoriteiten.

Coinbase meldt dat Coinbase Analytics, de onderzoekstak van het bedrijf, geen toegang heeft tot deze persoonlijke gegevens. Dat weerhoudt klanten echter niet ervan massaal hun bitcoin van de exchange af te halen. Whale Alert, een populair Twitteraccount dat crypto-transacties bijhoudt, deed afgelopen weekend melding van een berg van transacties vanuit Coinbase:

Daarnaast meldt Glassnode dat bitcoin-miners sinds de halving hun geminede bitcoin niet verkopen. Glassnode zegt echter dat dit niet per se bullish is voor bitcoin, het kan betekenen dat het simpelweg niet rendabel is voor miners om tegen de huidige prijzen te verkopen. Dat zou kunnen beteken dat we mogelijk een sell-off zullen zien zodra de prijs piekt die vervolgens de prijs wellicht weer omlaag duwt.

Onlangs meldden een paar analisten dat de koers van bitcoin sterk lijkt op die uit 2019, rond dezelfde tijd. Ook toen begon in juni een zogeheten accumulatiefase waarbij investeerders hun bitcoin van exchanges afhaalden. Daarna schoot de prijs naar zijn jaarlijkse hoogtepunt rond $14.000.

Gisteren meldde Glassnode dat de recente miner difficulty adjustment, oftewel moeilijkheidsgraadaanpassing, ervoor heeft gezorgd dat de snelheid van mining weer zo hoog ligt als vorig jaar juli.

Onlangs kwam naar buiten dat Coinbase de meeste bitcoin bewaard in zijn kluizen onder alle exchanges. Daarna volgen Binance en Huobi.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.238,77 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.238,77 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...