Timo Bult Timo Bult
18/04/2019 06:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2019 06:49

Bitcoin (BTC) test de $5.300, ethereum (ETH) en ripple (XRP) breken overtuigend uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een kleine correctie gistermiddag is bitcoin (BTC) weer wat gestegen. De cryptocurrency staat op het punt en belangrijke resistance te testen. Ethereum (ETH) wist vannacht uit te breken en is in waarde toegenomen. Ook ripple (XRP) wist uit te breken, maar lijkt nu af te kaatsen van een resistance.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) 

Na de stijging op 16 april, waarbij bitcoin (BTC) een aantal belangrijke resistance niveaus wist te doorbreken, heeft bitcoin de uptrend tot nu toe voort weten te zetten. Gisteren leek het erop dat er een correctie kon plaatsvinden, gezien het feit dat de Relative Strength Index (RSI) een waarde van 70 weergaf.
Die correctie gebeurde gisteren rond 13:00, waarbij het prijsniveau op $5.200 support bood. Sindsdien is bitcoin weer langzaam omhoog gekrabbeld. Het testte vanochtend vroeg eenmaal de resistance op $5.300. Deze werd echter niet doorbroken.
Bitcoin (BTC) is op het moment van schrijven $5.292,46 waard na 1,02% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Voor nu ligt de belangrijkste resistance nog steeds op $5.300. Bij een nieuwe correctie naar beneden zal de koers waarschijnlijk op $5.200 support vinden.

Advertentie

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) had al een aantal dagen moeite met de resistance op $169. Daar kwam vannacht echter verandering in, de ETH koers brak overtuigend uit en steeg binnen een uur door naar de volgende belangrijke resistance.
Die resistance ligt op ongeveer $174, een prijsniveau waar de koers op 10 en 11 april support vond tijdens een sterke neerwaartse correctie. Op het moment van schrijven is de ETH prijs $171,80 na 2,93% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.
De eerstvolgende resistance ligt dus op $174 met daarboven een resistance op $180. Bij doorbraak is het dus goed mogelijk dat ETH vanaf $174 door zal stijgen naar de $180. De eerstvolgende support ligt op ongeveer $170.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple (XRP)

Ripple (XRP) wist gistermiddag al sterk uit te breken. Na de resistance op $0,3290 een keer te hebben getest zakte de koers aanvankelijk nog even terug. Echter steeg de koers toch weer terug naar de resistance waarna het dit prijsniveau overtuigend wist te overstijgen.
Op het moment van schrijven is ripple $0,34059 waard na 4,91% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Ripple vond na de korte prijsrally resistance op $0,3440 welke het niet wist te doorbreken. De eerstvolgende support ligt op ongeveer $0,3385. Het is op dit moment goed mogelijk dat XRP een correctie zal gaan maken gezien de lichtelijk overbought omstandigheden, waarbij de genoemde support belangrijk is om in de gaten te houden.
Benieuwd naar een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin (BTC)? Bekijk hier dan de wekelijkse analyse van Crypto Insider David die afgelopen maandag verscheen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie