Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) tikt de $9.600 aan en bereikt weerstand wedge-patroon, cardano (ADA)...

Bitcoin (BTC) tikt de $9.600 aan en bereikt weerstand wedge-patroon, cardano (ADA) blinkt uit

Gisteren was te zien hoe de bitcoin (BTC) koers zijn herstel door kon zetten met een aantal mooie stijgingen. Uiteindelijk steeg bitcoin gistermiddag met bijna $400 in waarde. De afgelopen nacht klom BTC nog een stukje verder, waarna het op weerstand stuitte. Bitcoin is echter niet de beste presteerder. Bij de altcoins zijn een aantal grote stijgers te zien waartussen cardano (ADA) uitblinkt.

Bitcoin (BTC) bereikt weerstand wedge-patroon

Sinds 26 mei stijgt bitcoin in aardig grote stappen gestaag omhoog. Gistermiddag zette de koers wederom een flinke stap omhoog waarmee het uiteindelijk het hoogtepunt van $9.625 kon bereiken op cryptocurrency-exchange Coinbase.

- Advertentie -

Daar werd al gauw weerstand gevonden. Hier bevindt zich namelijk de weerstandslijn van een wedge-patroon waarin bitcoin sinds begin mei handelt. De BTC koers zakte na het testen van deze weerstandslijn terug en consolideert nu rond de $9.500.

Dat bitcoin een stap terug zet is niet gek. Op de lagere tijdframes raakte de markt namelijk enigszins overbought na de snelle stijgingen van de afgelopen dagen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.506 op Coinbase. Het eerstvolgende doelwit voor de bulls is de prijszone van $9.600, waar de weerstandslijn van de eerdergenoemde wedge zich bevindt. Support kan eventueel gevonden worden bij $9.300, waar op de lagere tijdframes een cluster van Moving Average’s (MA) te zien is.

Cardano (ADA) steelt de show

Ondanks de mooie stijgingen van bitcoin zijn er bij de altcoins opvallendere stijgingen te vinden. Zo staat ethereum (ETH) 6,6 procent in de plus waarmee het nu $221,20 waard is. Ripple (XRP) klimt weer naar de derde plek na een stijging van 2 procent in waarde. XRP is nu $0,2005 waard.

De grootste stijger bevindt zich echter op plek 11. Daar staat cardano maar liefst 17,30 procent in de plus. ADA staat hiermee op een waarde van $0,0648. De reden van de stijging heeft waarschijnlijk te maken met recent nieuws omtrent Cardano, waarover later deze ochtend meer op Crypto Insiders!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.177,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.237,71 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.240,47 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.241,98 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.284,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...