Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
18/03/2020 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2020 11:30

Bitcoin (BTC) toch niet in betaal app van Bakkt en Starbucks

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) toch niet in betaalapp van Bakkt en Starbucks

Het cryptocurrency handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE), Bakkt, gaat het nog eenvoudiger maken voor de klanten van populaire koffieketen Starbucks om met cryptocurrency te betalen. 

Gebruikers van de mobiele Starbucks app hebben onlangs de melding gekregen dat ze betalingen kunnen doen met Bakkt Cash. Het moederbedrijf van de aanbieder van bitcoin-derivaten, de ICE, verklaarde in augustus 2018 dat de koffiegigant naar mogelijkheden keek voor cryptocurrency-betalingen in de detailhandel.

De president van Bakkt, Adam White, onthulde deze week dat de nieuwe betalingsintegratie met de koffieketen in volle gang is. Echter is het op dit moment alleen nog beperkt tot een bètaversie.

Momenteel voeren wij voor onze klanten een beperkte test uit met de Bakkt betaalmethode. Klanten kunnen Bakkt als een optie zien, maar de test is momenteel alleen beschikbaar in beta.

Daarnaast heeft ook Starbucks de samenwerking bevestigd. De internationale franchise verwacht zich in een unieke positie te bevinden in de markt door deze innovatieve samenwerking en door een stijging in de populariteit van cryptocurrencies bij klanten. Helaas is hierbij niet gekeken naar de populairste cryptocurrency, bitcoin (BTC). In plaats van bitcoin te gaan gebruiken, gaat de Bakkt Cash een eigen valuta gebruiken. 

Bakkt is vorig jaar gestart met het aanbieden van Bitcoin-optiecontracten, maar vond in het prille begin weinig tractie. Zeker gezien de hype die het platform met het aankaarten van het project veroorzaakte.

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Gisteren leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie