Timo Bult Timo Bult
12/05/2021 15:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2021 15:36

Bitcoin (BTC) toch weer onder 50-dagen MA, zakken we verder terug? Aave (AAVE) ziet mooie stijging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) toch weer onder 50-dagen MA, zakken we verder terug? Aave (AAVE) ziet mooie stijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het leek er vandaag even op dat bitcoin (BTC) een herstel kon inzetten. De koers steeg licht maar daalt uiteindelijk toch weer sinds vanochtend vroeg. Zien we hier alsnog een afwijzing bij de 50-dagen Moving Average (MA)?

Bitcoin (BTC) maakt weer dalende beweging

Sinds gisterochtend tot afgelopen nacht steeg bitcoin met ongeveer 6% in waarde. De koers herstelde boven de 50-dagen MA en zette een lokale high neer bij $58.000, een belangrijke weerstandszone die weer niet gebroken kon worden. Sindsdien is de koers weer wat in waarde gezakt.

De afgelopen uren zien we het handelsvolume weer toenemen waarbij het verkoopvolume de overhand lijkt te krijgen. Bitcoin is daarnaast ook weer onder de 50-, 100-, en 200-MA’s terecht gekomen op de 4-uurs grafiek. Tevens lijkt de BTC koers afgewezen te worden bij de 50-dagen MA, waar het weer onder terecht is gekomen.

De prijszone bij $55.400 blijft belangrijk om in de gaten te houden. Dit is waar de middellijn van de Bollinger Bands zich bevinden. Een volgende mogelijke supportzone kan bij $53.500 liggen, het niveau waar de 100-dagen MA zich bevindt.

Wil jij elke dag een videokoersupdate ontvangen van Michiel met daarin een actuele analyse van de bitcoin maar ook altcoin koersen? Word dan Insider en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis uit!

Ethereum (ETH) naar nieuw record, polkadot (DOT) de hardste stijger

Bij de altcoins zien we opnieuw weer wat mooie stijgers. Ethereum (ETH) steeg 5,6% en zette een uur geleden weer een record neer. ETH’s all-time high (ATH) staat nu op $4.362. De hardste stijger binnen de top 10 is polkadot (DOT). DOT wist over de afgelopen 24 uur met 7% in waarde stijgen en is nu $40,2 waard.

Van alle cryptocurrencies is aave (AAVE) met 28% de hardste stijger. Ook zcash (ZEC), synthetix (SNX) en sushiswap (SWAP) stijgen met meer dan 20%. Bitcoin verliest hiermee weer wat terrein op de altcoins. De grootste crypto op de markt ziet zijn dominantie terug zakken tot 42,2%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie