Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
20/07/2020 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2020 06:06

Bitcoin (BTC) 'True Range Percentage' bereikt laagste punt ooit, analisten verwachten grote move

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) 'True Range Percentage' bereikt laagste punt ooit, analisten verwachten grote move

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is rond het prijsniveau van $9.100 de afgelopen tijd erg stabiel gebleken. De BTC koers hangt al weken rond dit niveau en lijkt moeite te hebben met het bepalen van een richting. De consolidatiefase van de cryptocurrency is door de afgelopen maanden heen nauwer geworden, aangezien er eerder werd gehandeld tussen het niveau van $9.000 en $10.000.
De niveaus waartussen bitcoin nu beweegt liggen dichterbij elkaar. Op dit moment is dat ongeveer tussen $9.000 en $9.300. Elke poging hierboven of onder uit te breken was tevergeefs. Analisten voorspellen echter dat deze niveaus op de korte termijn doorbroken zullen worden. Dit aangezien het “True Range Percentage” van bitcoin op het laagste niveau ooit is.
Op het moment van schrijven wordt bitcoin voor $9.181 verhandeld. Dit is ongeveer gelijk aan het niveau waar bitcoin de afgelopen paar dagen voor verhandeld werd.
Mohit Sorout, een van de oprichters van Bitazu Capital, heeft zich uitgesproken over het laagste gemeten True Range Percentage ooit in een recente tweet, verwijzend naar de onderstaande grafiek die het ongekende karakter van de huidige consolidatiefase van bitcoin laat zien.


“Deze maand blijkt er een te zijn met de laagste True Range in de gehele prijsgeschiedenis van BTC gedurende tien jaar,” legde hij uit.
Deze zijwaartse actie kan vergeleken worden met een veer die oprolt – hoe langer deze oprolt, hoe groter de volgende beweging zal zijn. Een andere analist, Josh Olszewicz, verwacht dat het huidige handelsbereik van bitcoin zal veranderen omdat de crypto een enorme beweging gaat maken.
“BTC: Historisch gebrek aan volatiliteit zet door. We worden nooit zo krap zonder grote move als resultaat. Geniet van de onvermijdelijke rit,“ zei hij terwijl hij naar de onderstaande grafiek wees.


Het is zeer waarschijnlijk dat wat de reactie van bitcoin is op de grenzen van zijn macro-handelsbereik van $9.000 en $10.000, handelaren zal helpen met het beslissen van een richting.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie