Timo Bult Timo Bult
03/05/2019 10:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2019 10:35

Bitcoin (BTC) vestigt nieuwe yearly high op $5.796! Breken we de $6.000?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft de opwaartse beweging die begin deze ochtend begon voortgezet. Binnen vier uur tijd steeg de koers van $5.490 naar een nieuwe yearly high op $5.796.
Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $5.733 waard op Coinbase. Dit houdt in dat bitcoin in de afgelopen 24 uur met bijna 6,8% in waarde is gestegen.
Met de opwaartse beweging wordt het steeds aannemelijker dat bitcoin mogelijk op zoek gaat naar de resistance op $6.000. De weg daar naartoe is er echter eentje met veel hordes en weerstand.
Door het eerste deel van deze weerstand wist bitcoin met gemak heen te prikken. Het vestigde zelfs een nieuwe yearly high op $5.796. De vorige yearly high werd op 23 april op $5.650 gevormd, een flinke verbetering dus.
Op dit moment zit de Relative Strength Index (RSI) op de 1H-grafiek diep in overbought terrein. Een kleine stap terug zou dus tot de mogelijkheden behoren.
Op de wekelijkse grafiek zien we dat bitcoin nu de resistance in de vorm van de 50-Moving Average (MA) heeft gebroken. Deze resistance is de afgelopen weken een van de belangrijkste resistances geweest waar bitcoin mee stoeide. De uitbraak boven deze MA is echter nog niet bevestigd, al zijn de huidige signalen hoopgevend.
Volgens een aantal analist lijkt de huidige situatie op die van de situatie voor de prijsrally in 2017/2018. Toen steeg bitcoin tot zijn All-time high van bijna $20.000.


Voor nu is echter de $6.000 een belangrijk target om in de gaten te houden. Op dit moment zien we een kleine neerwaartse correctie, maar mocht bitcoin stand weten te houden boven de resistances op $5.600 en $5.650, dan blijft het pad met de minste weerstand omhoog.
Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie