Timo Bult Timo Bult
15/07/2020 06:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2020 06:40

Bitcoin (BTC) vindt opnieuw steun, cardano (ADA) en chainlink (LINK) zetten stijging door

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers analyse: BTC $12.000 retest mislukt, is de bull run voorbij?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft opnieuw support kunnen vinden bij $9.150 en kon hierdoor weer licht stijgen. Het is echter niet bitcoin dat op dit moment interessant is, chainlink (LINK) en cardano (ADA) staan namelijk opnieuw dik in de plus!

Bitcoin (BTC) stuitert maar kan niet door cluster van MA’s breken

De bitcoin koers handelt al lange tijd in de prijs-range tussen $9.300 en $9.150 en dus is er de afgelopen tijd weinig actie bij bitcoin te zien. Gisteren kwam BTC opnieuw aan bij de $9.150 en kon daar opnieuw steun vinden.
Even zakte bitcoin onder deze prijszone maar de kooporders die daar klaarstonden drukten de BTC koers vervolgens weer terug in het prijsgebied. Bitcoin kon zodoende in de loop van de dag weer wat stijgen.
Op dit moment lijkt bitcoin echter niet door een cluster aan moving average’s (MA’s) te kunnen breken. Op de uurlijkse grafiek bevinden de 50-, 100- en 200-MA’s zich rondom $9.250, waar bitcoin nu vlak onder handelt nadat het hier niet doorheen kon breken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.230 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

LINK en ADA weer dik in de plus

Terwijl er dus bij bitcoin weinig verandert, zijn er een aantal altcoins die weer mooie stijgingen kunnen neerzetten. De afgelopen 24 uur waren het opnieuw cardano en chainlink die verder konden stijgen.
De twee altcoins stegen de afgelopen weken al flink, waarmee LINK zelfs een nieuwe all-time high kon bereiken. Velen binnen de crypto-gemeenschap verwachtten dat het na zo’n enorme stijging wel gedaan zou zijn.
Maar na een korte retrace staat LINK nu weer 10,9 procent in de plus waarmee het de top 10 cryptocurrencies weer binnenkomt. LINK is op dit moment $7,96 waard. Ook cardano kan verder stijgen en staat 5,7 procent in de plus. Met een prijs van $0,1305 staat ADA weer op de zesde plek.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie