Timo Bult Timo Bult
22/06/2019 07:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2019 07:52

Bitcoin (BTC) vormt nieuwe yearly high op $10.950 en zet koers richting volgende resistance

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vormt nieuwe yearly high en zet koers richting volgende resistance

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisternacht om 1 uur begon bitcoin (BTC) aan een nieuwe prijsrally waarmee het door de belangrijke psychologische grens van $10.000 heen brak. Vervolgens vestigde bitcoin een nieuwe yearly high ver boven dit punt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.747 volgens CoinMarketCap na 10,7% in waarde te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De rest van de cryptomarkt doet het goed, met ethereum (ETH) 7,9% in de plus en bitcoin cash (BCH) 5,5% in de plus. Bitcoin is op dit moment echter de grootste stijger.
Bitcoins marktkapitalisatie komt met de huidige stijging uit op $191 miljard. De totale marktkapitalisatie staat op $322,8 miljard, waarmee de bitcoin dominantie stijgt naar 59,2%. De verwachting is dat de dominantie terug gaat zakken zodra traders hun bitcoin winsten omzetten in altcoins.
De $10.000 kwam de afgelopen dagen steeds dichterbij. Gisteren tikte de koers de $9.900 nog aan nadat het in de voorgaande dagen een duidelijke opwaartse trend liet zien. Toen BTC bij de $10.000 aankwam ging het echter plotseling erg hard.
Binnen vijf uur tijd steeg bitcoin van $9.900 naar een nieuwe yearly high van $10.950 op cryptocurrency exchange Coinbase. Daar vond de koers resistance waarna het weer iets terugzakte. Echter was de verwachting dat veel traders hun winsten zouden gaan pakken bij $10.000 waardoor de koers terug zou zakken.
Na het bereiken van de piek was er wel een correctie, maar de omvang ervan was kleiner dan verwacht. De koers consolideert nu, nadat het de nieuwe yearly high aantikte, boven de $10.700. De eerstvolgende belangrijke resistance ligt op dit moment relatief gezien op steenworp afstand.
Die ligt namelijk op $11.700. Daarboven zal de koers waarschijnlijk weinig weerstand tegen gaan komen tot $16.000. Bij een verdere correctie ligt de eerstvolgende supports op $10.500.
De bekende analist Josh Rager verwacht gezien de huidige koersbewegingen mogelijk meer. Zeker wanneer bitcoin boven de volgende resistance weet te sluiten. Hij schreef op Twitter:

Als je $BTC mooi vindt op $10k dan zal je pas echt blij worden wanneer BTC boven de $11.700 stijgt … En het dwars door elke weerstand op weg naar nieuwe all-time highs stijgt. Niets sensationeels, kijk naar de grafiek. Er zal de koers, naast traders die winsten liquideren, maar weinig in de weg staan,

Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie