Timo Bult Timo Bult
20/05/2020 06:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2020 06:33

Bitcoin (BTC) vormt stijgend driehoekspatroon, tezos (XTZ) 5,5 procent in de plus

Nieuws
Bitcoin (BTC) vormt stijgend driehoekspatroon, tezos (XTZ) 5,5 procent in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers steeg gisteren even hard omhoog, maar zakte vervolgens al gauw weer terug. De stijgende trendlijn die bitcoin sinds 15 mei vormt bleef echter intact waarmee de koers op dit moment weer wat stijgt. Daarnaast is te zien dat bitcoin een stijgend driehoekspatroon vormt. In deze marktupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) in driehoeksformatie

Sinds 15 mei zit bitcoin in een stijgend driehoekspatroon. Dit patroon wordt gevormd doordat bitcoin hogere lows vormt maar zijn highs niet hoger komen dan de weerstandszone bij $9.900 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Dit patroon wordt vaak door analisten als bullish bestempeld.
De afgelopen 24 uur kon bitcoin binnen dit patroon licht stijgen. De prijs van bitcoin was gisterochtend ongeveer $9.594. Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor een prijs van $9.792 op Coinbase.
Op de korte termijn blijft de prijszone bij $9.900 belangrijk om in de gaten te houden. Hier bevindt zich de weerstandslijn van het eerdergenoemde driehoekspatroon. Bij een overtuigende uitbraak zal de $10.000 weer getest kunnen gaan worden. Zakt de BTC koers de komende uren alsnog terug dan kan steun gevonden worden bij de support-lijn van het driehoekspatroon, dat zich op dit moment ongeveer bij $9.650 bevindt.

De altcoins zijn de grote stijgers

Bij de altcoins zijn daarnaast een aantal grote stijgers te vinden. Onder andere tezos (XTZ) en Binance coin (BNB) stijgen flink. Ethereum (ETH) volgt qua stijging echter bitcoin in zijn voetsporen. ETH staat 1,4 procent in de plus en is daarmee $214,30 waard. Ripple (XRP) stijgt 1,2 procent en is $0,2052 waard.
Binance coin staat 4,2 procent in de plus en is daarmee $17 waard. De grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is tezos, dat 5,5 procent stijgt en nu $2,84 waard is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie