Timo Bult Timo Bult
19/05/2020 14:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2020 14:38

Bitcoin (BTC) stijgt binnen enkele uren meer dan $400 in waarde maar zakt weer terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt binnen enkele uren meer dan $400 in waarde maar zakt weer terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren daalde de bitcoin (BTC) koers nog, vanochtend vroeg begon bitcoin plotseling weer sterk te stijgen. Bitcoin bereikte uiteindelijk weer de weerstandszone bij $9.800. Tot een verdere uitbraak kwam het helaas niet, wat mogelijk te maken heeft met het nieuws omtrent cryptocurrency-exchange BitMEX.

Bitcoin (BTC) stijgt maar zakt terug

Vanochtend vroeg was het laagste punt dat de BTC koers bereikte $9.463 op Coinbase. Hier werd support gevonden, hier bevindt zich onder andere een stijgende trendlijn. Vanaf dit prijspunt kon bitcoin vervolgens een flinke stuiter maken.
Om 10 uur vanochtend handelde bitcoin nog rond $9.563. Een aantal uren later, om 13:00, bereikte bitcoin een high van $9.898. De koers hield hier niet lang stand wat mogelijk deels te maken heeft met het nieuws omtrent het derivatenplatform BitMEX.
BitMEX was enige tijd uit de lucht. Vooralsnog lijkt er geen duidelijke oorzaak te zijn, echter is het platform nu weer grotendeels online. Voor meer informatie lees je ons artikel betreft BitMEX hier.
De duikvlucht bracht bitcoin weer terug naar de stijgende trendlijn op een prijsniveau van $9.550. De afgelopen twee uur laat bitcoin weer een voorzichtige stijging zien waarbij de $9.800 de belangrijkste weerstand blijft. Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $9.672 op Coinbase.

Binance coin (BNB) de enige overtuigende stijger

Bij de altcoins is het beeld daarnaast wisselvallig. De prijzen verschillen over het algemeen nauwelijks met de prijzen van 24 uur geleden, met stijgingen en dalingen van minder dan 1 procent. Ethereum (ETH) staat 0,6 procent in de plus en is nu $213,60 waard. Ripple (XRP) daalt 0,4 procent en is $0,2038 waard.
De enige opvallende stijger is Binance coin (BNB). De nummer 8 cryptocurrency stijgt 3 procent in waarde en is nu $17 waard.
Onlangs stelde de analist Tuur Demeester dat een bitcoin prijs van $50.000 “helemaal niet gek is.” Onder andere de maatregelen die overheden nemen als gevolg van het coronavirus zouden de bitcoin prijs een duw in de rug kunnen gaan geven.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie