Timo Bult Timo Bult
08/10/2020 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2020 08:33

Bitcoin (BTC) waarde in wrapped bitcoin (wBTC) stijgt door $1 miljard heen, wat zit daar achter?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) waarde in wrapped bitcoin (wBTC) stijgt door $1 miljard heen, wat zit daar achter?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Wrapped bitcoin (wBTC) heeft opnieuw een opvallende mijlpaal bereikt. Het Decentralized Finance (DeFi) protocol heeft nu namelijk meer dan $1 miljard aan bitcoin (BTC) in het protocol zitten. Dit blijkt uit data van DeFi Pulse.
Met de komst van DeFi en allerlei protocollen waarmee gebruikers kunnen ‘yield farmen’ is de vraag naar ERC-20 versies van bitcoin sterk gestegen. ERC-20 versies van bitcoin zijn tokens die bitcoin vertegenwoordigen op het Ethereum (ETH) netwerk.
Een gebruiker kan zijn bitcoin vastzetten in een van de protocollen en ontvangt in ruil daarvoor een ERC-20 token, dat dus de waarde van bitcoin vertegenwoordigt op Ethereum. Dit heet ook wel het tokeniseren van bitcoin en kan eigenlijk met vrijwel alles gedaan worden.
Het protocol met veruit de meeste bitcoins in bezit is Wrapped Bitcoin. 1 Wrapped bitcoin is dus 1 bitcoin. Gebruikers kunnen met deze wBTC bitcoin gebruiken binnen allerlei DeFi protocollen, iets wat normaal niet zou kunnen aangezien je bitcoin niet naar een Ethereum wallet kan sturen.
Vanochtend steeg de totale value locked (TVL) in Amerikaanse dollar van wBTC, de waarde van de vastgezette bitcoins, boven de $1 miljard. Dit is stijging van bijna 900% ten opzichte van halverwege juli. Dit terwijl slechts vier weken geleden alle bitcoin protocollen bij elkaar de $1 miljard doorbraken.
Een ander protocol dat gebruikers bitcoin laat tokeniseren is REN (REN). Ook dit protocol zag een enorme stijging in de afgelopen periode en noteert nu een TVL van $300 miljoen. REN’s TVL stijgt hiermee bijna 800% in dezelfde periode.
Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Wrapped Bitcoin de handen ineenslaat met Chainlink (LINK). Chainlink’s proof-of-reserve gaat BitGo, de beheerder van wBTC, helpen met het beveiligen van alle wBTC in omloop.
DeFi projecten waarmee gebruikers crypto kunnen lenen of uitlenen lijken de drijvende kracht te zijn voor de enorme toename van getokeniseerde bitcoins. Men moet echter oppassen met onbekende kleine DeFi projecten, zo blijkt uit een recent verhaal van iemand die veel geld verloor.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie