Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) waarde in wrapped bitcoin (wBTC) stijgt door $1 miljard heen, wat zit daar achter?

Wrapped bitcoin (wBTC) heeft opnieuw een opvallende mijlpaal bereikt. Het Decentralized Finance (DeFi) protocol heeft nu namelijk meer dan $1 miljard aan bitcoin (BTC) in het protocol zitten. Dit blijkt uit data van DeFi Pulse.

Met de komst van DeFi en allerlei protocollen waarmee gebruikers kunnen ‘yield farmen’ is de vraag naar ERC-20 versies van bitcoin sterk gestegen. ERC-20 versies van bitcoin zijn tokens die bitcoin vertegenwoordigen op het Ethereum (ETH) netwerk.

- Advertentie -

Een gebruiker kan zijn bitcoin vastzetten in een van de protocollen en ontvangt in ruil daarvoor een ERC-20 token, dat dus de waarde van bitcoin vertegenwoordigt op Ethereum. Dit heet ook wel het tokeniseren van bitcoin en kan eigenlijk met vrijwel alles gedaan worden.

Het protocol met veruit de meeste bitcoins in bezit is Wrapped Bitcoin. 1 Wrapped bitcoin is dus 1 bitcoin. Gebruikers kunnen met deze wBTC bitcoin gebruiken binnen allerlei DeFi protocollen, iets wat normaal niet zou kunnen aangezien je bitcoin niet naar een Ethereum wallet kan sturen.

Vanochtend steeg de totale value locked (TVL) in Amerikaanse dollar van wBTC, de waarde van de vastgezette bitcoins, boven de $1 miljard. Dit is stijging van bijna 900% ten opzichte van halverwege juli. Dit terwijl slechts vier weken geleden alle bitcoin protocollen bij elkaar de $1 miljard doorbraken.

Een ander protocol dat gebruikers bitcoin laat tokeniseren is REN (REN). Ook dit protocol zag een enorme stijging in de afgelopen periode en noteert nu een TVL van $300 miljoen. REN’s TVL stijgt hiermee bijna 800% in dezelfde periode.

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Wrapped Bitcoin de handen ineenslaat met Chainlink (LINK). Chainlink’s proof-of-reserve gaat BitGo, de beheerder van wBTC, helpen met het beveiligen van alle wBTC in omloop.

DeFi projecten waarmee gebruikers crypto kunnen lenen of uitlenen lijken de drijvende kracht te zijn voor de enorme toename van getokeniseerde bitcoins. Men moet echter oppassen met onbekende kleine DeFi projecten, zo blijkt uit een recent verhaal van iemand die veel geld verloor.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.226,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.026,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.060,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.108,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.113,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.026,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.060,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.108,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.113,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.226,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...