Timo Bult Timo Bult
29/11/2019 07:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2019 07:44

Bitcoin (BTC) weer afgeslagen bij weerstand maar vindt support, stellar (XLM) de enige stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) weer afgeslagen bij weerstand maar vindt support, stellar (XLM) de enige stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na het herstel van twee dagen geleden is het de bulls niet gelukt om bitcoin (BTC) verder omhoog te stuwen. De BTC koers testte gisteravond nog de dalende trendlijn die de koers sinds eind oktober vormt, maar kon hier niet doorheen breken. De altcoins binnen de top 10 staan over het algemeen in het rood, wel is er een enkele stijger te vinden.
Ethereum (ETH) staat volgens CoinMarketCap 0,6% in de min maar blijft daarmee boven de support bij $150. ETH is op dit moment $152,5 waard. Ripple’s XRP (XRP) zakte de afgelopen 24 uur met 0,4% terug en is daarmee nu $0,2260 waard. Stellar (XLM), de nummer 10 cryptocurrency, is op dit moment de enige stijger van de top 10. XLM staat 3,4% in de plus en is nu $0,0605 waard.
De totale marktkapitalisatie ziet over de afgelopen 24 uur geen grote verandering. Afgezien van de kleine opleven die de marktkapitalisatie naar $208 miljard duwde, is de totale crypto-markt op dit moment $204,1 miljard waard, iets minder dan $1 miljard verschil ten opzichte van 24 uur gelden. De bitcoin dominantie neemt weer iets af en staat op 66,4%.

Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst

Bitcoin (BTC)

Bitcoin wist twee dagen geleden vanaf de low op $6.850 te stijgen richting de weerstand bij $7.700. BTC wist dus aardig te herstellen, echter bood de $7.700 te sterke weerstand waardoor de koers weer even terugzakte. Gisteren, aan het eind van de middag probeerde bitcoin het opnieuw.
Deze keer kwam de koers sterke weerstand tegen bij de dalende trendlijn die zich op de lange termijn vormt. Uiteindelijk sloeg BTC bij het prijsniveau van $7.660 weer af naar beneden om support te vinden bij de $7.400. Die support hield het waarmee bitcoin op dit moment wordt verhandeld voor $7.475 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Op dit moment is de eerstvolgende weerstand de trendlijn welke zich op ongeveer $7.600 bevindt. Daarboven is de volgende weerstand de $7.700, waar de koers dus al eerder werd afgeslagen. De $7.400 blijft een belangrijke support. Zakt BTC hier doorheen dan is er weinig support tot de $7.000.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie