Timo Bult Timo Bult
25/07/2021 10:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2021 10:08

Bitcoin (BTC) whales kochten in saaie periode miljarden aan BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whales kochten in saaie periode miljarden aan BTC

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Wanneer de bitcoin (BTC) koers de daling inzet, breekt vaak de paniek al snel uit. Vooral onervaren traders zullen eieren voor hun geld kiezen en hun bitcoin verkopen. Zoals je de afgelopen periode vaker op Crypto Insiders hebt kunnen lezen, is er een groep investeerders die gretig gebruikmaakt van deze paniek.

Dat zijn de whales, wallets met grote hoeveelheden bitcoin in bezit. Veel analisten kijken naar wat zij doen aangezien zij met hun enorme posities een invloed uitoefenen op de richting van de koers. Het is dus altijd goed om te weten wat het sentiment is onder deze groep investeerders.

Verschillende nieuwsberichten lieten al zien dat deze whales op bepaalde niveau’s bitcoin kopen. De afgelopen drie weken toonde de bitcoin koers niet al teveel actie en werd zelfs de $30.000 weer opgezocht. De whales kochten in dezelfde periode echter 96.044 bitcoins. Met een prijs van ongeveer $32.000 komt dit uit op $3 miljard aan bitcoin.

Kortom, terwijl de paniek heerste op de markt ontvingen de whales de in paniek verkochte bitcoins met open armen. Ondertussen laat de bitcoin koers een mooie beweging zien en dus lijken de whales een goede zet te hebben gezet. Sinds 20 juli steeg bitcoin bijna 20% in waarde.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Deze altcoin doet het bijzonder goed

Het is echter niet alleen bitcoin die stijgt, de altcoins doen het ook goed. Axie Infinity (AXS) steeg de afgelopen maanden zelfs met meer dan 1.000%. Waar komt deze stijging vandaan, en wat is het überhaupt? Je leest het hier.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie