Timo Bult Timo Bult
28/11/2020 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2020 10:55

Bitcoin (BTC) whales kochten op deze prijsniveaus hun BTC in en dit is wat dat ons vertelt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whales kochten op deze prijsniveaus hun BTC in en dit is wat dat ons vertelt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De recente bitcoin (BTC) correctie heeft de koers zo’n 13% in waarde doen laten dalen. De bitcoin koers handelt hiermee vlak onder de $17.000 en de hoop is natuurlijk dat bitcoin zijn opwaartse beweging gauw weer voortzet. Maar welke prijszones moeten traders en investeerders in de gaten houden, mocht bitcoin verder terugzakken?
Of bitcoin zijn herstel snel weer doorzet is nog maar de vraag. Gisteren meldde Ki Young Ju, CEO van blockchain-onderzoeksbedrijf CryptoQuant, dat de instroom van bitcoin vanuit whales naar cryptocurrency exchanges flink aan het toenemen is. Dit kan een teken zijn dat whales een deel van een winsten willen verzilveren en dus bitcoin verkopen.
Op basis van de whales, wallets met enorme hoeveelheden BTC in bezit, kunnen we echter ook achterhalen wat wellicht belangrijke prijszones zijn om in de gaten te houden. Prijszones waar whales hun bitcoin kochten kunnen namelijk belangrijke support zones vormen.
Whalemap, een Twitter-kanaal dat data omtrent whales analyseert, publiceerde gisteren een interessante grafiek. Hierop zijn whale clusters te zien, prijszones waar veel whales hun bitcoin insloegen:

“Hier is de hele move in kaart gebracht. Dit zal voor de komende tijd mijn spot-koopgids zijn. Hoe groter de bubbel, hoe sterker het niveau is.”


Kortom, de zone waar bitcoin zich op dit moment in bevindt, vlak onder de $17.000, zou een sterke zone moeten zijn. Hieronder kan de $16.411 nog een belangrijke support vormen. Op dit laatste prijsniveau vond bitcoin op het dieptepunt van de recente correctie al eens steun.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie