Timo Bult Timo Bult
19/06/2020 06:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2020 06:25

Bitcoin (BTC) zakt door 50-dagen MA en zet neerwaartse trend voort

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt door 50-dagen MA en zet neerwaartse trend voort

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds 16 juni zit de bitcoin (BTC) koers in een lichte neerwaartse trend verwikkeld. Bitcoin naderde hiermee een aantal belangrijke prijszones. De afgelopen uren is de koers door een van die belangrijke prijsniveaus gezakt, namelijk de 50-dagen Moving Average (MA).

Bitcoin (BTC) blijft verder terugzakken

De bitcoin koers handelt nog altijd binnen een dalend trendkanaal, waarvan het afgelopen nacht voor het laatst de support-lijn aantikte. De koers vormde zodoende een low van $9.229 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Met de neerwaartse beweging die voort wordt gezet, blijft ook de Relative Strength Index (RSI) vastzitten in een neerwaartse trend. Deze trend is al sinds begin mei intact en geeft aan dat de bulls nog steeds moeite hebben.
Op het moment van schrijven is bitcoin $9.303 waard op Coinbase. Hiermee is BTC door de 50-dagen MA gezakt wat voor veel analisten een belangrijke MA is. Nu bitcoin door deze moving average is gezakt, zijn de volgende prijspunten belangrijk om in de gaten te houden.
Op de korte termijn kan bij $9.250 mogelijk steun gevonden worden, al zit bitcoin dus in een neerwaartse trend. De afgelopen periode vond bitcoin hier echter meerdere keren support. Mocht deze trend echter doorzetten onder de $9.250 dan komt de $8.800 toch langzaam weer in zicht.

Altcoins dalen harder dan bitcoin

Ondertussen zijn er bij de altcoins scherpere dalingen te zien. Zo staat ethereum (ETH) 2,4 procent in de min waarmee de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie nu $227,90 waard is.
Ripple (XRP), de nummer 4 achter stablecoin tether (USDT), staat 0,7 procent in de min en is $0,1906 waard. De grootste daler is cardano (ADA), dat de afgelopen dagen juist nog als enige flink kon stijgen. De nummer 10 is $0,0805 waard na in de afgelopen 24 uur met 2,9 procent in waarde te zijn gedaald.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie