Timo Bult Timo Bult
16/04/2019 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2019 08:00

Bitcoin (BTC) zakt door supports heen, Bitcoin Cash (BCH) profiteert van #DelistBSV

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin zakt door supports, bitcoin cash profiteert

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is bitcoin (BTC) niet gelukt een belangrijk resitance niveau te doorbreken, met een kleine dip tot gevolg. Bitcoin cash (BCH) wist echter flink te klimmen na het nieuws dat Binance Bitcoin SV verwijdert van haar platform. In dit artikel kijken we kort naar de koersen van bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Nadat bitcoin (BTC) een nieuwe all time high (ATH) voor 2019 realiseerde is BTC flink gedipt. Sindsdien heeft het aardig moeite gehad met het doorbreken van de resistance niveaus op $5.100 en vooral $5.200. Het was dan ook na het aantikken van dit laatste prijsniveau dat bitcoin weer onderuit ging.
Na het aantikken van de resistance op $5.200 zakte de koers dwars door de supports op $5.150 en $5.100 heen. Even leek het erop dat ook de support op ongeveer $5.000 het ging begeven, wat een verder daling zou hebben veroorzaakt, zoals David in zijn wekelijkse bitcoin koersanalyse aangaf.
Op dit moment handelt bitcoin op $5.084,70 op Bitfinex met een lichte stijging van 0,83% over de afgelopen 24 uur. De bitcoin koers staat op het punt de resistance op $5.100 te testen en de komende uren zal het duidelijk worden welke kant BTC op zal gaan.

Advertentie

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash (BCH) wist flink te profiteren van het nieuws dat cryptocurrency exchange Binance bitcoin SV zal gaan delisten. Bitcoin SV is namelijk een van de twee cryptocurrencies, naast Bitcoin ABC welke nu wordt aangeduid als bitcoin cash (BCH), die uit de bitcoin cash hard fork voortkwamen.
Na het nieuws zagen we de BCH koers binnen een mum van tijd flink in waarde toenemen. Voor het nieuws was BCH nog $297 waard, na ongeveer twee uur tijd was dat $332.
Op dit moment is bitcoin cash volgens CoinMarketCap $312,80 waard na 4% in waarde te zijn toegenomen. De belangrijkste supports liggen op $300 en $295. Aan de bovenzijde vinden we resistance op $320 en $325.
Heb je de uitgebreidere bitcoin (BTC) koersanalyse van vanmorgen al gelezen? Lees hier de laatste analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie