Timo Bult Timo Bult
16/04/2019 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2019 08:00

Bitcoin (BTC) zakt door supports heen, Bitcoin Cash (BCH) profiteert van #DelistBSV

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin zakt door supports, bitcoin cash profiteert

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is bitcoin (BTC) niet gelukt een belangrijk resitance niveau te doorbreken, met een kleine dip tot gevolg. Bitcoin cash (BCH) wist echter flink te klimmen na het nieuws dat Binance Bitcoin SV verwijdert van haar platform. In dit artikel kijken we kort naar de koersen van bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Nadat bitcoin (BTC) een nieuwe all time high (ATH) voor 2019 realiseerde is BTC flink gedipt. Sindsdien heeft het aardig moeite gehad met het doorbreken van de resistance niveaus op $5.100 en vooral $5.200. Het was dan ook na het aantikken van dit laatste prijsniveau dat bitcoin weer onderuit ging.
Na het aantikken van de resistance op $5.200 zakte de koers dwars door de supports op $5.150 en $5.100 heen. Even leek het erop dat ook de support op ongeveer $5.000 het ging begeven, wat een verder daling zou hebben veroorzaakt, zoals David in zijn wekelijkse bitcoin koersanalyse aangaf.
Op dit moment handelt bitcoin op $5.084,70 op Bitfinex met een lichte stijging van 0,83% over de afgelopen 24 uur. De bitcoin koers staat op het punt de resistance op $5.100 te testen en de komende uren zal het duidelijk worden welke kant BTC op zal gaan.

Advertentie

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash (BCH) wist flink te profiteren van het nieuws dat cryptocurrency exchange Binance bitcoin SV zal gaan delisten. Bitcoin SV is namelijk een van de twee cryptocurrencies, naast Bitcoin ABC welke nu wordt aangeduid als bitcoin cash (BCH), die uit de bitcoin cash hard fork voortkwamen.
Na het nieuws zagen we de BCH koers binnen een mum van tijd flink in waarde toenemen. Voor het nieuws was BCH nog $297 waard, na ongeveer twee uur tijd was dat $332.
Op dit moment is bitcoin cash volgens CoinMarketCap $312,80 waard na 4% in waarde te zijn toegenomen. De belangrijkste supports liggen op $300 en $295. Aan de bovenzijde vinden we resistance op $320 en $325.
Heb je de uitgebreidere bitcoin (BTC) koersanalyse van vanmorgen al gelezen? Lees hier de laatste analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie