Timo Bult Timo Bult
21/08/2019 08:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:41

Bitcoin (BTC) zakt flink terug en trekt altcoins met zich mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_zakt_flink_terug_en_trekt_altcoins_met_zich_mee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl bitcoin (BTC) eergisteren nog boven een stijgend driehoekspatroon uit wist te breken en vervolgens bijna de $11.000 wist te testen, is de bitcoin koers vanochtend sterk gecorrigeerd. BTC valt hierdoor terug onder de eerdere resistance-zone die lange tijd voor grote weerstand zorgde. Bitcoin trekt bovendien ook de altcoins met zich mee omlaag met een zee van rood als gevolg binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.205 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur 5,01% in waarde te zijn gedaald. Bitcoin is overigens niet de grootste daler van dit moment, monero (XRM) ziet namelijk een nog grotere daling.
De altcoin op de 10e plek staat namelijk bijna 7,4% in de min en zakt daarmee terug naar een waarde van $81,6. Kijken we naar de top drie dan zien we ethereum (ETH) 5,2% in de min staan waarmee de tweede grootste cryptocurrency terugzakt naar $188,17. Ripple (XRP) staat na een daling van 4,37% op een waarde van $0,2651.
crypto_insiders_telegram_bannerNadat de bitcoin koers op 19 augustus aan de bovenzijde van een stijgend driehoekspatroon uit wist te breken, steeg de koers richting de $11.000. Echter wist het dit prijsniveau nooit te bereiken. Een high werd gevormd op $10.953 waarna de bulls de koers niet verder omhoog konden drukken.
Op de langere termijn (lees: sinds 6 augustus) vormt de bitcoin koers daarnaast een dalende trendlijn. Die trendlijn bood afgelopen nacht rond de $10.800 weerstand waarna de koers aan een flinke correctie begon. Het zakte binnen enkele uren door de 200- en 100-uurlijkse moving average (MA) en de supports op $10.700 en $10.500.
Nu lijkt bitcoin vlak onder de $10.200 support te vinden. Lukt het de bulls niet om de koers hier stand te laten houden dan kan de koers verder terugzakken naar de onderliggende support op $9.800. Bij een opleving moeten traders rekening houden met de weerstandszone tussen de $10.400 en $10.500.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem heeft bitcoin (BTC) een hele spannende week voor de boeg! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie