Timo Bult Timo Bult
04/04/2019 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2019 16:30

Bitcoin (BTC) zakt iets terug, cryptocurrency-marktkapitalisatie consolideert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kreeg vandaag te maken met een kleine correctie. Nadat de cryptocurrency het al een aantal dagen zeer goed deed, was de situatie voor de correctie behoorlijk overbought. Bitcoin lijkt nu echter een support te hebben gevonden, en begint langzaam maar zeker weer terrein te winnen.
De totale marktkapitalisatie steeg de afgelopen dagen naar een niveau van ongeveer $185 miljard. Vervolgens zakte dit niveau iets terug naar de $169 miljard waarna het weer terug naar de $175 miljard kroop. Uiteindelijk consolideerde de marktkapitalisatie rond dit niveau.
Bitcoin (BTC) tikte eerder nog de $5.335 aan maar zakte vervolgens terug naar een prijsniveau van $4.842. De BTC-koers wist echter weer terug te krabbelen naar de $4.950, wat nu een belangrijk support niveau is.
Op de 1 uurs-grafiek zien we dat bitcoin de afgelopen dagen een mooi stijgend trendkanaal vormde, een bullish signaal. Daar brak het dus vandaag uit nadat de marktconditie overbought was geworden. Aan de hand van de Relative Strength Index (RSI) kan worden ingeschat hoe de conditie op de markt is. Bij een waarde van boven de 70 is het waarschijnlijk dat er een correctie plaats zal vinden, iets wat vandaag dus gebeurde.
Ondanks het lichte herstel op dit moment is het niet duidelijk of de koers zich verder terug zal trekken, of dat de bullrun wordt voortgezet. Belangrijke prijsniveaus om de komende uren in de gaten te houden zijn de supports op $5.000 en $4.950. De eerstvolgende resistance ligt op ongeveer $5.600.
Heb je de uitgebreidere wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Lees zijn laatste analyse van afgelopen maandag dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie