Timo Bult Timo Bult
24/08/2020 11:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2020 11:35

'Bitcoin (BTC) zal je nooit laten vallen,' valt te lezen op paginagrote advertentie in Hongkongse krant

Nieuws
'Bitcoin (BTC) zal je nooit laten vallen,' valt te lezen op paginagrote advertentie in Hongkongse krant

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zal je nooit laten vallen” valt in koeienletters te lezen op de voorpagina van een van Hongkongs populairste kranten. Een hele bladzijde werd aan Bitcoin besteed, het is echter niet helemaal duidelijk waarom. Zo wordt er geen bedrijf genoemd of uitgelegd waar je bitcoin kan kopen.
De advertentie, welke je hier kan vinden, is vandaag te zien in de Apple Daily, een van de populairste kranten van het land dat getroffen is door wijdverspreide onrust. Onder het grote bitcoin logo valt in het Engels te lezen: “Bitcoin zal je nooit laten vallen.” Vervolgens wordt in de advertentie vermeld:

“Bitcoin is digitaal geld. Het wordt niet uitgegeven of gecontroleerd door een overheid of bedrijf. Niemand kan u ervan weerhouden transacties op het netwerk uit te voeren en het kan niet worden afgesloten. Bitcoin is voor iedereen beschikbaar, ongeacht hun nationaliteit, geslacht of overtuiging.”

“Banken, jullie laten mij vandaag niet vallen, ik laat jullie vallen,” valt daarnaast te lezen. Het is onduidelijk van wie de advertentie is, zo is er geen logo of merknaam van een bedrijf te zien. Wel is de CEO van de krant extra getroffen door de Chinese inmenging, waardoor het begrijpelijk is dat juist de Apple Daily deze advertentie plaatst.
De CEO werd namelijk op 10 augustus gearresteerd omdat hij de controversiële veiligheidswet heeft overtreden. Het kantoor van de krant werd vervolgens bestormd door de autoriteiten. Zijn arrestatie en de acties tegen de krant veroorzaakten een grootschalige actie van de bevolking.
Als protestactie besloten Hongkongers namelijk om de krant massaal te kopen. Hierdoor steeg de aandelenprijs van het moederbedrijf van de krant met maar liefst 1.100%. Kortom, de Apple Daily is een passende krant voor een paginagrote advertentie over Bitcoin!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie