Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) zou door deze ramp weggevaagd kunnen worden

Het leek er in het begin van 2020 even op dat bitcoin (BTC) zich klaar maakte voor een nieuwe bull run. Echter stak de uitbraak van het coronavirus daar een stokje voor. Veel investeerders raakten in paniek toen de koers flink daalde. Veel mensen raakten hun baan kwijt en de aandelen zakten in elkaar. Overheden probeerden massaal de schade te beperken door geld bij te drukken. Niet alleen bitcoin kreeg een flinke klap, ook de aandelen die op het punt stonden een hoogtepunt te bereiken kregen een klap. Bitcoin zakte naar $4.000 terwijl het daarvoor nog op $10.000 stond.

Ondanks deze zwarte bladzijde is de Deutsche Bank bang voor een nog groter aanstaand probleem. Ze waarschuwen voor een ramp die bitcoin totaal van de kaart kan vegen in de aankomende 10 jaar. Dit geldt echter niet alleen voor bitcoin maar ook andere elektronische betaalmethodes.

- Advertentie -

Een rampzalige zonnestorm zal de huidige pandemie niet zo groot doen lijken. Toen de pandemie plaatsvond is het dagelijks leven voorgoed veranderd. De klap die consumenten gekregen hebben is onvoorstelbaar. Werk is anders ingedeeld en we zijn meer afhankelijk van digitale betaalmethodes.

Bitcoin werd meer gebruikt in gebieden die niet zulke goede bank voorzieningen hebben als wij. Dit heeft mede te maken met het feit dat cash geld minder gebruikt werd omdat dit het virus zou kunnen verspreiden.

De toename van het gebruik van elektronische betaalmiddelen blijkt echter verwaarloosbaar als de voorspellingen van de Deutsche Bank uitkomen. Volgens hen is de kans ook één op drie dat een dergelijke ramp plaatsvindt in de aankomende tien jaar.

De ergste rampen die zouden kunnen gebeuren volgens Deutsche Bank zijn, een zonnestorm, een catastrofaal griepvirus of een derde wereldoorlog. Ook een catastrofale vulkaanuitbarsting staat op de lijst. Een zonnestorm zou echter het allerslechtst zijn voor bitcoin. Als we hierdoor getroffen worden zou het betekenen dat we nergens ter wereld meer stroom hebben. De laatste zonnevlam was in 1859 en volgens sommige wetenschappers is de aarde rijp voor een nieuwe.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.280,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.280,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...