Kevin Schijven Kevin Schijven
18/05/2022 09:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2022 09:12

Bitcoin consolideert onder $30.000, uitbraak volgt mogelijk snel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: koers zal moeite krijgen met deze prijs

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begint weer in een steeds krapper bereik te bewegen. De koers vestigt nu een week lang een reeks van higher lows, maar ook lower highs en consolideert momenteel vlak onder $30.000.

Na zo’n patroon, dat ook wel een symmetrische driehoek of wedge pattern wordt genoemd, volgt meestal een uitbraak. Doordat de angst echter nog steeds zeer hoog ligt in de cryptocurrency markt, maar ook in meer traditionele markten, bestaat de kans dat we eerst een uitbraak omlaag zullen zien.

Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt met 3%

De bitcoin koers dipte maandagavond naar $29.300, maar begon toen te herstellen en kwam tegen gisterenochtend boven $30.500 uit. Bitcoin hield hier in eerste instantie stand, maar toen de koers gisterenmiddag $30.750 aantikte, werd deze afgewezen.

Bitcoin kelderde even flink en tikte gisterenavond een dieptepunt van $29.500 aan, wederom een higher low. Bitcoin maakte toen gelijk een forse bounce en herstelde direct, maar kwam niet verder dan $30.650 en begon weer te dalen.

Bitcoin vond vanochtend support rond $29.850. Heel even piekte de koers boven $30.000, maar op het moment van schrijven komt de prijs weer uit op $29.800 op KuCoin en €28.300 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 3% in de min.

Advertentie

Paniek en overtuiging in bitcoin

De recente koersdaling zorgde weer voor een inmiddels bekende trend. Uit on-chain gegevens is te lezen dat vooral nieuwere investeerders, of korte termijn houders, de dip verkochten uit paniek.

Ondertussen houden lange termijn houders nog altijd hun BTC stevig vast waardoor de koers vooralsnog niet dieper keldert. Dat is te zien aan het alsmaar stijgende aandeel van het BTC aanbod dat minstens een jaar niet is bewogen.

Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De negatieve correlatie tussen BTC & DXY

Daarnaast is de Amerikaanse dollar index (DXY) koers de afgelopen uren weer aan het stijgen. DXY zakte gisteren onder de grens die eerder deze maand weerstand bood voordat de koers erdoorheen brak.

Desondanks vond DXY kort daarna alsnog steun. Nu loopt de DXY dus weer tegen dezelfde grens aan, maar deze is nu wellicht terug omgeslagen van support naar weerstand. Als DXY hierdoorheen breekt, dan is dat mogelijk slecht nieuws voor bitcoin, maar ook vice versa.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Investeerders kopen dip, maar whales storten?

Toch zijn er signalen dat sommige investeerders al de dip aan het kopen zijn. Analist Philip Swift meldt dat het aantal adressen met minstens 1 BTC afgelopen maand juist toenam.

De Nederlandse CryptoQuant analist Maartunn meldt dat het bitcoin aanbod op cryptocurrency exchanges zelfs een nieuw dieptepunt heeft bereikt:

Echter meldde de analist enkele uren later dat sommige whales toch hun BTC aan het storten zijn op exchanges. Dat kan mogelijk voor meer verkoopdruk zorgen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie