Kevin Schijven Kevin Schijven
29/04/2022 08:51 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2022 08:51

Bitcoin consolideert weer, maar aanbod op beurzen neemt snel af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin weer afgewezen op $25.000, maar deze signalen worden bullish

Foto: Larina Marina/Shutterstock

Bitcoin (BTC) consolideert weer in een bekend bereik. Momenteel nemen noch de bulls noch de bears de overhand. De angst en onzekerheid liggen nog altijd hoog op de financiële markten terwijl bitcoin investeerders hun BTC stevig vasthouden. Ook de analisten zijn nog steeds zeer verdeeld welke richting de BTC koers mogelijk opgaat.

Whales blijven massaal Bitcoin kopen in aanloop van halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers consolideert rond $39.500

De bitcoin koers dipte dinsdagnacht helemaal naar $38.000 en herstelde woensdag en donderdag gestaag. Toen bitcoin gisteren bij $39.750 aankwam, kwam de koers wat weerstand tegen en werd iets later afgewezen.

Bitcoin kelderde vervolgens naar $38.950, maar maakte toen een flinke bounce. De koers schoot toen naar $40.000, maar werd hier in eerste instantie ook afgewezen. Vervolgens maakte bitcoin een bounce op $39.400 en doorbrak ditmaal wel de $40.000.

Echter was dat weer van korte duur en bitcoin werd rond $40.250 weer afgewezen. De rest van de avond en nacht zakte bitcoin gestaag. De koers vond kort support rond $39.800, maar die begaf het vroeg vanochtend. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven weer op $39.500 uit op KuCoin en €37.350 op Bitvavo, ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Advertentie

DXY corrigeert iets, goed nieuws voor BTC?

Het afgelopen jaar was de Amerikaanse dollar index (DXY) hard aan het stijgen en vooral de laatste weken ging dat zeer snel. Dat betekende echter slecht nieuws voor veel aandelenmarkten en ook voor bitcoin. Ondertussen begint de DXY koers toch eindelijk iets te corrigeren. De DXY koers zakte de afgelopen uren, maar gaat DXY verder dalen of vindt de koers nu genoeg support om zijn stijging weer voort te zetten?

Nederlandse thuiswerkers slaan jackpot met zelf bitcoins maken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bulls en bears trekken aan koers

Tot dusver zien we bitcoin vooralsnog geen erg overtuigende rebound maken. Mocht bitcoin nu beginnen te stijgen, dan moet de koers eerst het gebied tussen rond $40.500 – $40.700 doorbreken en dan zien we mogelijk een hertest van het gebied tussen $42.500 en $43.000.

Als bitcoin momenteel niet standhoudt, dan zou het echter kunnen zijn dat de koers toch een lower low maakt onder de $38.000 en dan begint het er erg bearish uit te zien. Bitcoin keldert dan mogelijk helemaal richting $30.000 of zelfs vlak daaronder. Het zou echter geen grote verassing zijn als bitcoin eerst rond de huidige prijs weer een tijdje consolideert zoals eerder dit jaar.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Panama neemt crypto-wet aan

Desondanks zijn er ook veel positieve tekenen voor bitcoin. Zo omarmde eerder deze week de Centraal-Afrikaanse Republiek als tweede land op aarde bitcoin als wettig betaalmiddel. Vandaag komt nieuws naar buiten dat Panama ook een nieuwe cryptocurrency wet doorvoert. Het gaan dan echter niet om BTC als wettelijk betaalmiddel, maar het heeft wellicht alsnog een positief effectop de koers. Meer hierover later op Crypto Insiders.

Nieuwe Bitcoin-memecoin wordt weggegeven aan Runestone-holders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin hash rate richting nieuw record

Daarnaast blijkt dat de zogeheten hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin-netwerk weer zeer in de buurt komt van zijn top. Volgens sommige bronnen ligt de hash rate nog net onder zijn top, maar andere bronnen melden dat deze mogelijk al een nieuwe all-time high bereikt. De reden voor de terughoudendheid is dat het om schattingen gaat die meestal later gecorrigeerd worden.

Grayscale’s bitcoin ETF-uitstroom op recordlaagte, teken van keerpunt?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin on-chain data toont grote uitstroom van beurzen

Verder meldt analysebedrijf IntoTheBlock dat particuliere investeerders eindelijk weer BTC kopen. Het aantal wallets met minder dan 10 BTC heeft namelijk een nieuw record bereikt. Vooral kleine adressen namen met minstens 2% toe in de afgelopen 30 dagen.

Maar ook deze groep bitcoin whales, adressen met 10.000 BTC of meer, blijft toenemen sinds medio februari, meldt Rekt Capital op basis van Glassnode gegevens:

Dat gaat gepaard met een afnemend percentage van het circulerende aanbod van BTC op beurzen. Deze nam de afgelopen 30 dagen sterk af, meldt On-Chain College:

Ook afgelopen week vond weer een sterke uitstroom plaats en dat zou tot minder verkoopdruk moeten leiden, meldt analist IT Tech:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie