Kevin Schijven Kevin Schijven
23/01/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2021 12:15

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer dreigt mensen uit de cryptocurrency industrie aan te klagen.
Deze keer beweert Wright dat de white paper van bitcoin van hem gestolen is, en eist hij van bitcoin.org en bitcoincore.org dat ze de paper van de websites verwijderen. De eigenaar van bitcoin.org weigert dat te doen, maar de eigenaar van bitcoincore.org had wel onmiddellijk de paper verwijderd.
De eigenaar van bitcoincore.org, de Nederlander Wladimir van der Laan, ook bekend als Orionowl, kreeg een bak van kritiek over zich heen voor deze beslissing. Van der Laan zei dat hij geen martelaar wil zijn, maar werd toen beschuldigd dat hij geen ruggengraat heeft.
Greg Maxwell, medeoprichter van Blockstream en mede bitcoin core ontwikkelaar, ook bekend als Nullc, verdedigde gisteren van der Laans beslissing op Reddit. Hij zegt dat Wright enorm veel geld heeft om rechtszaken lang uit te rekken en dat het niet waard is het gevecht op die manier aan te gaan; bitcoin overleeft het toch wel.
https://twitter.com/orionwl/status/1352249825992044545

“Fraudeur Craig Wright, welkom in de wereld van gedistribueerde systemen en gedecentraliseerde actie. Je kunt ophef maken, maar het is allemaal ruis en woede die niets betekenen. Je hebt hier geen macht, in ieder geval geen macht die iets betekent. Wright kan de oorlog verklaren aan de oceaan, maar de oceaan zal gewoon om hem heen stromen.”

Van der Laan heeft inmiddels aangekondigd dat hij voortaan meer een “achtergrondrol” zal innemen. Hij zegt dat de reacties op sociale media omtrent de gebeurtenissen van de afgelopen dagen hem hebben doen beseffen dat mensen “rare verwachtingen” van hem hebben. Alhoewel hij niet van plan is om te stoppen met bijdragen aan bitcoin, zal zijn betrokkenheid afnemen:
https://twitter.com/orionwl/status/1352349197845016580
Veel mensen bedanken Van der Laan voor al het werk dat hij over de jaren heeft bijgedragen aan bitcoin. Inmiddels zijn steeds meer websites de Bitcoin white paper aan het uploaden, waaronder Michael Saylor van MicroStrategy, Anthony Scaramucci van SkyBridge Capital en Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square. Wright heeft nu ook een dreigbrief naar Square gestuurd:



Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie