Kevin Schijven Kevin Schijven
13/10/2021 08:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2021 08:56

Bitcoin corrigeert en terwijl ethereum, cardano en xrp blijven hangen, binance coin koers stijgt hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin corrigeert en terwijl ethereum, cardano en xrp blijven hangen, binance coin koers stijgt hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers dipt toch omlaag, maar dat is geen complete verassing. Ook een bull-markt gaat gepaard met frequente correcties. Echter zien we het volume nauwelijks overslaan naar de altcoins, buiten enkele opvallende dan, die hieronder worden besproken. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakte in de afgelopen 24 uur van $2,42 biljoen naar $2,36 biljoen, maar langzamerhand begint de markt nu groen te kleuren.

Interesse in de ‘Bitcoin halving’ op hoogste punt ooit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin

Bitcoin (BTC) tikte gisterenochtend nog eventjes $58.000 aan, maar dat de koers hier niet gelijk doorheen kon breken, was al enigszins te verwachten. Dit niveau bood begin dit jaar namelijk ook al flink wat weerstand. De kleine pullback die we nu zien, komt wellicht door een kleine stijging van de voorraad op cryptocurrency-exchanges, alsmede door stijgende funding rates op de futures-markt.

Hoe dan ook zakt de bitcoin koers toch even flink omlaag. Gisterenavond laat daalde bitcoin al helemaal naar $54.700, maar maakte daar wel een flinke stuiter terug naar $56.700. De koers liep nu echter daar al tegen te veel weerstand aan en zakt op het moment van schrijven wederom naar $54.700. Dat de koers twee keer dezelfde dal aantikt, kan een goed teken zijn en een voorlopige bodem betekenen. Toch is een verdere correctie omlaag niet uitgesloten, maar zolang bitcoin boven de $50.000 blijft, zit de koers alsnog in een opwaartse trend.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) koppelde onlangs los van bitcoin en daalde in de afgelopen dagen terwijl bitcoin nog steeg. Gisteren hield de ether koers juist weer beter stand dan bitcoin. Ether zakte gisterenmiddag naar $3.400, maakte vervolgens een flinke bounce naar $3.550 en leek toen boven de $3.500 stand te houden. Toch zakt ether nu ook naar $3.450. Cardano (ADA) en ripple (XRP) tonen een dergelijke trend als ether en alle drie koersen staan zo’n 1,5% in de min vanochtend.

Binance coin (BNB) is daarentegen een van de hardste stijgers op de markt vandaag. De BNB koers was afgelopen week aan het dalen, maar toen de koers gisterenmiddag onder $400 uitkwam en even $395 aantikte, schoot BNB plotseling hard omhoog. Het volume neemt hard toe en de koers bereikte vanochtend een piek van $466, het hoogst sinds begin september en een stijging van 15%. De reden voor deze stijging is wellicht hier terug te lezen. Deze investering is waarschijnlijk ook waarom PancakeSwap 14% in de plus staat.

Solana (SOL) en Polkadot (DOT) kleuren ook lichtjes groen. SOL was bijna twee weken lang aan het dalen, maar maakte gisterenavond weer een flinke beweging omhoog naar $154. Sindsdien is SOL terug gezakt naar $147, maar staat daarmee alsnog 2% in de plus. Polkadot maakte gisterenavond een grote sprong omhoog en vanochtend wederom. DOT staat 6% in de plus en komt momenteel op $35,5 uit.

Shiba Inu pakte onlangs de 11e plek qua grootse crypto op de markt na een enorme rally, maar corrigeert in de afgelopen 24 uur flink omlaag. De SHIB koers staat 11% in de min en komt op $0,000028 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie